Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Stadiul lucrărilor la Podul Grant. Nicuşor Dan: S-a finalizat hidroizolaţia şi s-au turnat două straturi de asfalt

Primarul general Nicușor Dan a anunțat duminică faptul că s-a finalizat hidroizolația și că s-au turnat două dintre cele trei straturi de asfalt în zona în care se fac lucrări de reabilitare la Podul Grant.

”Stadiul lucrărilor la Podul Grant: La pasajul principal: Traversele liniei de tramvai sunt montate în proporţie de 80%, iar şinele pentru linia de tramvai în proporţie de 70%.

S-a finalizat hidroizolaţia şi s-au turnat două din cele trei straturi de asfalt, se lucrează la grinzile parapetelor şi se montează borduri. În paralel se lucrează şi la bretelele de acces unde s-a turnat primul strat de asfalt", a scris Nicuşor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Edilul Capitalei a mai precizat că lucrează şi la pasajul pietonal, respectiv la grinda parapetelor, urmând realizarea hidroizolaţiei, asfaltarea, montarea bordurilor şi realizarea parapetelor.

Cât timp vor dura lucrările de reabilitare a Podului Grant

Potrivit Primăriei Capitalei, Administraţia Străzilor şi firma de construcții S.C. Bog'Art SRL își propun să termine lucrările pe acest sens până în luna martie 2024, pentru ca traficul să poată fi redeschis.

Municipalitatea a atras atenția că lucrările de reabilitare sunt necesare, în condițiile în care expertiza realizată în anul 2017 a relevat că starea podului este nesatisfăcătoare.

Valoarea investiţiei este de 65 de milioane lei cu TVA inclus, iar termenul de execuţie al întregii lucrări este de 22,5 de luni.

Primăria Capitalei a început reparațiile Podului Grant în 2019, dar lucrările au fost suspendate în 2020, la doar 33% execuție, pentru că municipalitatea a rămas fără fonduri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE