Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Totul sau nimic, în Coaliție: prezidențiabil comun sau alegeri la termen

  • Negocierile din Coaliție pe comasarea alegerilor au ajuns la faza pe presiuni. PSD nu va mai face majoritate după alegeri cu PNL dacă se merge doar pe calendarul europarlamentarelor separate, avertizează social-democrații.
  • Liberalii au contraatacat cu scenariul ieșirii de la guvernare. Motiv suficient pentru ca Marcel Ciolacu să joace cu mandatul de premier pe masă, dar și cu impunerea calendarului alegerilor la termen.
  • Prin vocea liderului Nicolae Ciucă, liberalii s-au repliat. Însă, cu mai puțin de 24 de ore înainte de întâlnirea decisivă, soluția de compromis încă nu se întrevede în interiorul Coaliției.

Citește mai mult despre comasarea alegerilor.

Andreea Ana a cucerit medalia de aur la Campionatele Europene de lupte. Victorie categorică în finală

  • Andreea Beatrice Ana a cucerit medalia de aur la categoria 55 de kilograme, la Campionatele Europene de lupte pentru seniori, competiție organizată la București. Sportiva a învins-o, joi seara, în finală pe Mariana Drăguţan, o luptătoare din Republica Moldova.
  • Astfel, Andreea Ana, fostă campioană europeană U23 şi mondială U23, și-a trecut în palmares al treilea său titlu european la senioare, după ce și-a învins categoric adversara în finală, la scorul 11-0, notează Agerpres.
  • Fostă campioană europeană U23, Mariana Drăguţan este medaliată cu bronz la Europenele de seniori din 2022 şi tot cu bronz la Mondialele de seniori de anul trecut. Ea era considerată principala favorită a categoriei.

Citește mai mult despre câștigătoarea medaliei de aur de la Campionatele Europene de lupte

Fanii Apple au început să returneze casca cu realitate mixtă Vision Pro. Care sunt principalele nemulțumiri

  • Chiar dacă au fost printre primii au achitat prețul de 3.500 de dolari pentru casca Vision Pro, unii dintre fanii Apple au început să returneze dispozitivul cu realitate mixtă. Durerile de cap și de ochi, precum și disconfortul se numără printre nemulțumirile clienților, relatează The Verge.
  • Returnarea căștii cu realitatea mixtă Apple Vision Pro s-a numărat printre subiectele care au stârnit controverse pe rețelele de socializare în ultimele zile.
  • Compania americană Apple le permite clienților să returneze acest dispozitiv în decurs de 14 zile. Așa se face că cei aflați în primul val de cumpărători sunt printre nemulțumiții care au dat înapoi produsul.

Citește mai multe despre casca cu realitate mixtă Vision Pro.

Benjamin Netanyahu, despre soluția celor două state: "Nu e momentul să vorbim despre cadouri"

  • Războiul dintre Israel și Hamas durează de peste patru luni, însă în ciuda situației umanitare extrem de proaste din Gaza, nu sunt semne de încetare a ostilităților. ONU și chiar mai mulți aliați ai israelienilor au făcut apel la încetarea focului, măcar temporar, pentru a evita uciderea și mai multor civili.
  • Însă armata IDF a susținut, de mai multe ori, că nu se va opri până când nu-și va îndeplini obiectivul, acela de a dezmembra complet Hamas.
  • În acest context, s-a adus în discuție, de mai multe ori ca, după finalizarea războiului, să fie luată în calcul soluția celor două state.

Citește mai mult despre declarațiile făcute de Benjamin Netanyahu.

Forțele speciale israeliene au luat cu asalt spitalul Nasser din Gaza

  • Forțele militare ale Israelului au intrat în spitalul Nasser din sudul Fâșiei Gaza, aflat sub asediu. Trupele israeliene au intrat joi în principalul spital din sudul Fâșiei Gaza, în ceea ce armata a declarat că a fost o operațiune limitată, în căutarea rămășițelor ostaticilor luați de Hamas.
  • Un pacient a murit și șapte au fost răniți când spitalul Nasser din orașul Khan Younis din sudul țării a fost atacat miercuri, potrivit doctorului Khaled Alserr, unul dintre chirurgii rămași la spital.
  • Israelul acuză de mult timp Hamas că folosește spitalele și alte structuri civile pentru a-și proteja luptătorii.

Citește mai mult despre forțele israeliene care au luat cu asalt spitalul Nasser din Gaza

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE