Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Andreea Ana a cucerit medalia de aur la Campionatele Europene de lupte. Victorie categorică în finală

Andreea Beatrice Ana a cucerit medalia de aur la categoria 55 de kilograme, la Campionatele Europene de lupte pentru seniori, competiție organizată la București. Sportiva a învins-o, joi seara, în finală pe Mariana Drăguţan, o luptătoare din Republica Moldova.

Astfel, Andreea Ana, fostă campioană europeană U23 şi mondială U23, și-a trecut în palmares al treilea său titlu european la senioare, după ce și-a învins categoric adversara în finală, la scorul 11-0, notează Agerpres.

Fostă campioană europeană U23, Mariana Drăguţan este medaliată cu bronz la Europenele de seniori din 2022 şi tot cu bronz la Mondialele de seniori de anul trecut. Ea era considerată principala favorită a categoriei.

Potrivit sursei citate, Andreea Beatrice Ana a trecut, miercuri, în preliminarii de sportiva din Bulgaria, Sezen Behcetova Belberova. În sferturi a învins-o pe ucraineanca Maria Vinik, iar în semifinale a câștigat în faţa luptătoarei germane Anastasia Blayvas.

La categoria 50 de kilograme, Ana Maria Pîrvu s-a clasat pe locul cinci, după ce a pierdut lupta pentru medalia de bronz cu bulgăroaica Miglena G. Selişka. Miercuri, Pîrvu a învins-o în preliminarii pe Ainztane Gorria Goni (Spania), însă a pierdut sfertul de finală cu turcoaica Evin Demirhan.

Kateryna Zelenykh vrea să câștige aurul pentru România, la categoria 65 de kilograme

O altă reprezentantă a României, Kateryna Zelenykh, s-a calificat în finala cat. 65 kg şi se va bate pentru aur, vineri, cu ucraineanca Irina Koliadenko. Românca de origine ucraineană a învins-o pe bulgăroaica Taibe Iusein în preliminarii, în sferturi a trecut de Kadriye Aksoy (Turcia), iar în semifinale a câştigat în faţa Irinei Rîngaci (R. Moldova).

România a mai obţinut până acum două medalii de bronz, prin Denis Florin Mihai (cat. 55 kg) şi Răzvan Arnăut (cat. 60 kg), ambii la greco-romane.

România participă cu 30 de sportivi la Europenele de la Bucureşti, câte 10 la fiecare stil.

În 2023, sportivii români au reuşit pentru prima oară după 43 de ani să cucerească două medalii de aur la aceeaşi ediţie a Campionatelor Europene.

La Campionatul European de seniori de la Zagreb, România a cucerit cinci medalii, dintre care două de aur, obţinute de Andreea Beatrice Ana, la cat. 55 kg, şi Alexandra Nicoleta Anghel, la cat. 72 kg, şi trei de bronz, câştigate de Cătălina Axente la cat. 76 kg, de Kriszta Tunde Incze, la cat. 65 kg, şi de Denis Florin Mihai, la cat. 55 kg (greco-romane).

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE