Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

O săptămână până la audierile TAS în cazul Simonei Halep. Între timp, forul de la Lausanne a suspendat o patinatoare din Rusia

Publicat de: Euronews

A mai rămas o săptămână până când Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) va începe audierile în cazul de dopaj al Simonei Halep. Jucătoarea de tenis, de două ori câștigătoare de Grand Slam, speră într-un verdict pozitiv și promite că se va întoarce pe circuit, dacă sentința îi va fi favorabilă.

Între timp, forul de la Lausanne a anunțat decizia în cazul patinatoarei ruse Kamila Valieva: patru ani de suspendare începând cu 25 decembrie 2021, data la care tânăra sportivă a fost testată pozitiv.

Totuși, rezultatul a fost făcut cunoscut doar pe 8 februarie 2022, la o zi după ce Valieva a ajutat echipa Rusiei să cucerească aurul la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing. Verdictul TAS, publicat la începutul acestei săptămâni, va lăsa echipa Rusiei fără acel titlu olimpic, astfel că medaliile de aur vor reveni echipei Statelor Unite.

Comitetul Olimpic Rus a catalogat decizia drept una politică și susține că astfel a fost declarat război sportului din Rusia.

Planul Simonei Halep

Amintim că Simona Halep a vorbit despre planurile sale, într-un interviu pentru Euronews. Halep a spus că, dacă decizia TAS va fi în favoarea ei, dorește să se întoarcă la Paris, oraș care găzduiește în 2024 Jocurile Olimpice de Vară și anual turneul Roland Garros.

În interviul pe care Simona Halep i l-a acordat la Paris jurnalistului Euronews, Tokunbo Salako, sportiva a vorbit și despre posibilitatea ca Tribunalul de Arbitraj Sportiv să mențină sancțiunea dictată de ITIA.

”Patru ani înseamnă mult la vârsta mea, cel puțin. Iar pentru un sportiv care a făcut timp de 25 de ani în fiecare zi acest lucru și și-a dedicat viața tenisului și sportului, nu știu cum va fi, dar este catastrofal. Dacă vor fi patru ani nu știu cum mă voi descurca. Probabil că va fi sfârșitul carierei mele. Da. Și pentru ceva ce nu am făcut și nu este din vina mea, este și mai catastrofal.”, a spus Simona Halep.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE