Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mouratoglou, ținta criticilor în social media. Simona Halep a anunțat ruptura de antrenorul francez în decembrie, la Euronews

Implicarea în cazul de dopaj al Simonei Halep îi aduce tot mai multe critici antrenorului Patrick Mouratoglou. Extrem de popular și de apreciat, de-a lungul anilor, francezul a devenit o adevărată țintă pentru mulți iubitori ai tenisului, cei care îl fac responsabil de situația prin care trece fostul lider WTA. La startul Australian Open, Mouratoglou a fost protagonistul unei analize video postate pe paginile de Instagram și Twitter ale turneului, iar comentariile au fost dintre cele mai diverse.

Materialul publicat de organizatorii Australian Open și analiza tactică făcută de Patrick Mouratoglou au trecut în plan secund. Multe dintre comentarii l-au vizat pe antrenorul francez, considerat responsabil pentru situația Simonei Halep, suspendată pentru dopaj, încă din octombrie 2022.

”Australian Open, nu puteți vorbi serios. Fosta finalistă Simona Halep merită mai mult, cu siguranță”, a scris cineva.

Un alt utilizator a transmis: ”Nu vrem să îl vedem pe acest om. Este lipsit de integritate”.

”De ce îl promovați pe acest individ? Cu siguranță nu mai are nevoie de bani sau publicitate. Găsiți pe altcineva!”, au fost alte comentarii postate pe paginile turneului de la Melbourne.

”De ce trebuie să-l ascultăm pe tipul ăsta, după ce a aruncat-o pe Halep în fața autobuzului?! Fără Patrick Mouratoglou, vă rog. Nu după ce i-a făcut Simonei Halep”, au mai scris alți utilizatori, mulți dintre ei din afara României.

Într-un interviu exclusiv acordat Euronews la jumătatea lunii decembrie, Simona Halep a anunțat încetarea colaborării cu Academia Mouratoglou.

Mouratoglou și-a recunoscut vina în cazul de dopaj al Simonei Halep, abia în noiembrie 2022, printr-un mesaj postat pe contul de Instagram.

Patrick Mouratoglou, antrenor de tenis: Sunt încrezător pentru viitorul Simonei Halep, după apelul făcut la TAS, deoarece e un tribunal independent. Am putut stabili de unde a venit contaminarea. Noi i-am propus să ia colagenul și l-am cumpărat de la o companie. S-a întâmplat ca acest colagen să fie contaminat. Nu aveam de unde să știu, dar mă simt responsabil pentru ce s-a întâmplat, deoarece e vorba de echipa mea și de mine. Noi i-am adus acest colagen.

Într-un interviu acordat Euronews România, Ion Țiriac a spus că decizia suspendării este profund nedreaptă și că ar fi trebuit să vizeze, în primul rând, staff-ul tehnic al jucătoarei.

Ion Tiriac, fost tenismen: Halep a făcut o singură greșeală. În momentul în care cineva zicea ceva, ea trebuia să spună, ”nu vorbi cu mine, vorbește cu echipa mea, ei sunt responsabili și îmi dau ce să beau atunci când mă antrenez.”

Colaborarea dintre Simona Halep și fostul antrenor al Serenei Williams a început în aprilie 2022

La câteva luni distanță, sportiva din Constanța vorbea la superlativ despre acesta:

”Totul e Mouratoglou acum! Echipa e 100% Mouratoglou! Tot ce mă înconjoară are legătură cu Academia lui și cu el! Credeam că o voi termina cu tenisul la 30 de ani, dar acum am început un nou capitol frumos și mă bucur de asta”, a transmis ea, la acel moment.

Suspendată la acest moment, până în octombrie 2026, Simona Halep speră într-o reducere a pedepsei la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, ultima cale de atac a sportivei. Audierile vor avea loc în perioada 7-9 februarie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE