Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Forțele speciale israeliene au luat cu asalt spitalul Nasser din Gaza

Forțele militare ale Israelului au intrat în spitalul Nasser din sudul Fâșiei Gaza, aflat sub asediu. Trupele israeliene au intrat joi în principalul spital din sudul Fâșiei Gaza, în ceea ce armata a declarat că a fost o operațiune limitată, în căutarea rămășițelor ostaticilor luați de Hamas.

Un pacient a murit și șapte au fost răniți când spitalul Nasser din orașul Khan Younis din sudul țării a fost atacat miercuri, potrivit doctorului Khaled Alserr, unul dintre chirurgii rămași la spital.

Israelul acuză de mult timp Hamas că folosește spitalele și alte structuri civile pentru a-și proteja luptătorii.

Armata a declarat că are "informații credibile" potrivit cărora Hamas a ținut ostatici în spital și că rămășițele ostaticilor capturați la 7 octombrie anul trecut s-ar putea afla încă în interior, dar nu a furnizat încă dovezi pentru o verificare independentă.

Raidul a avut loc după ce numeroase guverne care sprijină în general Israelul au avertizat că țara nu ar trebui să atace orașul Rafah din sud, unde se crede că se adăpostesc peste 1 milion de locuitori din Gaza după ce au fugit din zonele din nord, care au fost devastate de bombardamentele israeliene.

În condițiile în care negocierile pentru a asigura o încetare a focului în Gaza sunt aparent în impas, premierul israelian Benjamin Netanyahu a promis că va continua ofensiva până când Hamas va fi distrus și până când zeci de ostatici vor fi returnați.

Numărul palestinienilor uciși în timpul războiului din Gaza a depășit 28.000 de persoane, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza. Un sfert dintre locuitorii din Gaza mor de foame.

Între timp, Israelul lansat atacuri aeriene în sudul Libanului pentru a doua zi, după ce miercuri a ucis 10 civili și trei luptători Hezbollah, ca răspuns la un atac cu rachete care a ucis un soldat israelian și a rănit alți câțiva.

A fost cel mai sângeros schimb de focuri de armă zilnic de-a lungul graniței de la începutul războiului din Gaza.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE