Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

România face spectacol la Europenele de Canotaj U23. Cinci medalii de aur şi patru de argint pentru sportivii români

România pare a fi campioană la sporturile de apă. Sportivii noștri au obţinut cinci medalii de aur şi patru de argint la Campionatele Europene de Canotaj Under23 2022 din Belgia.

Echipajul de patru plus unu rame masculin, compus din Andrei-Petrişor Axintoi, Alexandru Gherasim, Florin Arteni, Alexandru-Laurenţiu Danciu şi Maria-Antonia Iancu a câştigat medalii de aur.

O altă medalie de aur pentru România la Campionatele Europene Under 23. De data aceasta, medalie câștigată de echipajul de patru rame feminin (BW4-): Estera Vîlceanu, Alina-Maria Baletchi, Manuela Lungu și Geanina Dumitrița Juncanariu.

Medalie de ARGINT a obținut echipajul de dublu rame masculin (BM2-), compus din Andrei Mândrilă și Claudiu Neamțu. O nouă medalie de argint a fost câșigată de echipajul de patru rame masculin (BM4-), compus din Sebastian Timis, Ionuț Pavel, Constantin-Emanuele Sterea și Iliuță-Leontin Nuțescu.

A treia medalie de AUR a fost câștigată de echipajul de patru vâsle feminin (BW4x), compus din Emanuela-Ioana Ciotău, Cristina Druga, Alexandra Ungureanu și Patricia Cireș.

A patra medalie de aur a fost obținută în proba de 8+1 feminin (BW8+), prin echipajul compus din Amalia Bucu, Andreea Iorgovan, Estera-Costina-Beatrice Vîlceanu, Alina-Maria Baletchi, Manuela-Gabriela Lungu, Geanina Dumitrița Juncanariu, Alice-Elena Turcanu, Elena Suta și Victoria-Ștefania Petreanu.

Iar încă o medalie de argint a fost obținută de România în proba de dublu vâsle feminin (BW2x) a Campionatelor Europene Under23 pentru Andrada-Maria Moroșanu și Iulia-Liliana Bălăucă.

Medalie de aur a fost obţinută şi la opt plus unu, masculin, formată din echipa Andrei-Petrişor Axintoi, Alexandru Gherasim, Florin Ceobanu, Andrei Lungu, Andrei Mândrilă, Claudiu Neamţu, Florin Arteni, Alexandru-Laurenţiu Danciu şi Maria-Antonia Iancu.

Echipajul de patru plus unu rame feminin, compus din Amalia Bucu, Larisa Bogdan, Lorena Constantin, Iuliana Timoc şi Victoria-Ştefania Petreanu, a obţinut argint.


ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE