Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

CANOTAJ | Campionii au revenit acasă. Oficialii din guvern nu i-au întâmpinat la aeroport

Campionii români de la canotaj s-au întors în țară, după ce au obținut cel mai bun rezultat din istoria acestui sport, la Campionatele Europene de la Munchen. Deși s-au lăudat cu rezultatele lor pe rețelele de socializare, reprezentanții guvernului și ai Ministerului Sportului au lipsit la întâmpinarea acestora în țară. Sportivele au avut și un mesaj pentru politicieni.

Jurnalist: Credeți că dacă veți obține și recordul mondial, veți fi așteptate pe aeroportul Otopeni și de oficiali din guvern sau de către alți reprezentanți ai statului?

Ancuța Bodnar: Probabil că da.

Jurnalist: Vi s-ar fi părut normal ca ei să fie astăzi aici?

Ancuța Bodnar: Sincer, da.

Simona Radiș: Le urăm vacanță plăcută în continuare, să ne urmărească la televizor și probabil când vom mai aduce rezultate, poate nu sunt de ajuns, poate mai trebuie, cine știe, vor face un mic deranj și vor veni aici alături de noi.

Mădălina Bereș: Sperăm că la Mondiale ne vor aștepta și pe noi cum l-au așteptat și pe David oficialii.

Cinci medalii de aur și trei de bronz au obținut sportivii români la Campionatele Europene de canotaj de la Munchen. Este un record în istoria acestui sport, spune Federația Română de Canotaj. Țara noastră s-a clasat pe locul 2 în ierarhia statelor participante, după Marea Britanie care a avut în total șase medalii de aur, trei de argint și una de bronz.

„Ne bucurăm foarte mult că Federația Internațională ne-a numit cele mai bune sportive, noi am muncit foarte mult și ne-am dorit să ajungem în acest punct, ne bucurăm foarte mult că am lansat acest mesaj la nivel internațional și că lumea ne apreciază foarte mult”, a spus Ancuța Bodnar.

Simona Radiș și Ancuța Bodnar, care au luat aurul la proba de dublu vâsle feminin, spun că sportul le-a învățat și lecții de viață importante.

„Faptul că nimic nu se obține fără muncă și fără sacrificii, cred că ne-a dezvoltat foarte mult respectul față de cei din jur și ne-a întărit coloana vertebrală / și un alt lucru important, cred eu, formarea echipei”, au spus sportivele.

Aur au mai luat și echipajul feminin de 8+1 al României, cel feminin de la dublu rame format din Ioana Vrînceanu și Denisa Tîlvescu, precum și echipajul masculin format din Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan. De asemenea, canotoarea Ionela Cozmiuc a luat aur la simplu vâsle.

„Am mai avut performanțe, dar cu ce nu sunt obișnuită este faptul că mă aflu aici singură în fața dumneavoastră. Până acum o aveam pe Geanina lângă mine. Proba de simplu mi-a adus această medalie și această satisfacție de a fi campioană europeană. Cred că sunt om de echipă, însă circumstanțele mă obligă să vâslesc singură, așa că o să dau tot ce am mai bun în această probă”, spune Ionela Cozmiuc.

Cele trei medalii de bronz au fost obținute de echipele de la patru rame feminin, masculin și patru vâsle masculin. Mai departe, urmează pregătirea pentru campionatele mondiale, care încep peste cinci săptămâni. Sportivii români își doresc, evident, aurul mondial.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE