Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Weekend de aur la CE de Canotaj din Munchen. Delegația română vine acasă cu cinci medalii de aur și trei de argint

Update: România a făcut senzație la Europenele de Canotaj de la Munchen, după ce a obținut cinci medalii de aur și trei de bronz.

România (Magdalena Rusu, Iuliana Buhuș, Ancuța Bodnar, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și cârmaciul Adrian Munteanu) au obținut medalia de aur în finala la proba de 8+1.

Ionela Cozmiuc, medalie de aur la simplu feminin, categoria ușoară la CE de canotaj de la Munchen

Știrea inițială: Ionela Cozmiuc a reușit să mai aducă o medalie de AUR, după ce a reușit să termine pe prima poziție în proba de simplu vâsle - categorie uşoară, de la CE de canotaj de la Munchen.

E a patra medalie de aur pentru delegația română la această competiție și a șaptea în total.

Sportiva româncă a preluat conducerea la 1000 de metri și a terminat cursa într-un mod spectaculos. A reușit să mențină pasul la un nivel incredibil și s-a distanțat în mod constant de adversarele sale.

A câștigat cursa cu un avans considerabil, de aproape 5 secunde față de reprezentanta Greciei. Pe 3 a venit Olanda.

România a reușit să obțină zilele acestea, la Europenele de Canotaj, patru medalii de aur și două de bronz câștigat.

La Campionatul European de canotaj de anul trecut, de la Varese (Italia), România a cucerit şase medalii, două de aur şi patru de argint.

Aurul a fost obţinut la dublu vâsle feminin (Nicoleta-Ancuţa Bodnar, Simona Radiş) şi 8+1 feminin (Magdalena Rusu, Viviana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea), iar medaliile de argint au fost câştigate la patru rame masculin (Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu, Cosmin Pascari), 8+1 masculin (Alexandru Chioseaua, Florin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu Bejan, Vlad Dragoş Aicoboae, Constantin Adam, Florin Arteni, Ciprian Huc, Adrian Munteanu), dublu rame feminin (Adriana Ailincăi, Iuliana Buhuş) şi simplu vâsle categorie uşoară (Gianina Beleagă).

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE