Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

România, pe podium la Europenele de canotaj. Trei medalii de aur și alte trei de bronz

Publicat de: Euronews

Performanță remarcabilă pentru sportivii României la Campionatele Europene de canotaj de la Munchen. Canotorii au cucerit trei medalii de aur și trei de bronz.

Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar au câştigat medalia de aur la dublu vâsle feminin (W2x). Echipajul României a fost urmat de cel al Țărilor de Jos și al Italiei.

Radiş și Bodnar, campioane olimpice en-titre, au adus a șaselea medalie României, după două de aur și trei de bronz.

Canotorii români Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan au cucerit medaliile de aur la proba masculină de dublu rame. Performanța a fost obținută sâmbătă, la Campionatele Europene de canotaj de la Munchen.

Cozmiuc şi Bejan s-au impus cu timpul de 06 min 44 sec 28/100, devansând în finală Marea Britanie (06:46.52) şi Spania (06:49.13), conform Agerpres.

Tot astăzi, România a câştigat sâmbătă aurul şi la dublu rame feminin, prin Ioana Vrînceanu şi Denisa Tîlvescu.

Tot astăzi, echipajul de patru rame feminin (W4-), compus din Mădălina Bereș, Iuliana Buhuș, Magdalena Rusu și Amalia Bereș a cucerit medalia de bronz.

De asemenea, Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Florin Lehaci au câștigat medalia de bronz în proba de patru rame masculin, la Campionatele Europene de canotaj de la Munchen.

Aceasta este cea de-a patra medalie obţinută de sportivii care reprezintă României în patru curse; două de aur şi una de bronz.

Cursa a fost câştigată de Marea Britanie, urmată de Ţările de Jos.

România are reprezentanţi în alte şapte finale pentru medalii, sâmbătă şi duminică, din 11 echipaje aliniate la Munchen.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE