Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Christina Korp, fosta manageră a astrounatului Buzz Aldrin. ”În România aveți oameni care construiesc sateliți și rachete”

Christina Korp, director al ”Space for a better world”, a fost invitată, joi, în studioul Euronews România pentru a discuta despre evoluția călătoriilor în spațiu. Cu o experiență de peste 35 de ani în domeniul aerospațial, a lucrat împreună cu cei mai cunoscuți astronauți din industrie, printre care faimosul Buzz Aldrin, al doilea om care a pășit pe Lună precum, și de ceilalți membri ai misiunii Apollo 11. Christina a povestit despre cum încurajează femeile să urmeze o carieră în domeniul aerospațial deoarece crede că femeile-astronaut ”pot ajunge acolo sus”.

Christina Korp este manager de astronauți și consilier spațial. Timp de zece ani, a lucrat alături de astronautul Buzz Aldrin și a lansat fundațiile sale pentru educație - ShareSpace și Aldrin Family Foundation. De asemenea, ea a produs ultimele cinci gale de la Centrul Spațial Kennedy pentru a sărbători misiunea Apollo 11 și experiența VR "Cycling Pathways to Mars", premiată la Webby și nominalizată la Premiile Emmy.

Christina Korp a povestit că două astronaute vor veni în România pentru a se alătura unui expert român. Ea a vorbit despre cum s-a implicat în ultimii ani pentru a promova femeile în această carieră.

”Chiar și în SUA timp de mai mulți ani, femeile astronaut nu au foarte mult acces pe scena lumii, dar sunt foarte experimentate, sunt femei bine înzestrate în acest domeniu.

Lucrând alături de Buzz Aldrin, care reprezintă unul dintre simbolurile industriei astronautice, vă pot spune că am întâlnit femei. Vă pot spune că și ele sunt foarte pregătite. De asemenea, le transmit fetelor că pot fi astronaute oricând

Fac foarte multe pentru dezvoltarea femeilor. Fetele au nevoie de puțină îndrumare în acest domeniu, să le poată spună cineva că pot ajunge acolo sus”, a declarat Christina Korp, la Euronews România.

Înainte de a lucrat în domeniul aerospațial, Christina Korp a fost cântăreață, dar pasiunea pentru astronomie moștenită de la bunica sa a determinat-o să facă o schimbare în carieră.

”Mereu am iubit spațiul încă din copilărie. Bunica mea a iubit astronomia (...) Înainte de a lucra în această industrie, am lucrat în industria artei. Am fost o cântăreață foarte mulți ani. Nu am crezut vreodată că voi lucra în spațiu. Acest domeniu a fost pentru oameni foarte inteligenți, mai inteligenți ca mine. Oricine poate lucra în spațiu.

Întorcându-ne la femei, chiar dacă acum este mai bine decât înainte, dintre toți oamenii care au ajuns spațiu, doar 73 sunt femei care au ajuns în spațiu”, a povestit cea care a fost managerul astronautului Buzz Aldrin.

Christina Korp: ”Oamenii cred că spațiul este foarte îndepărtat”

”Deja am întâlnit în România foarte interesați de acest domeniu. Foarte mulți oameni au senzația că acest domeniu este foarte îndepărtat. Când le spun că le voi aduce astronauți în România, se gândesc că este posibil. Lumea se schimbă.

Știu că aveți oameni aici în România care construiesc sateliți și rachete.

Chiar dacă oamenii cred că spațiul este foarte îndepărtat, tot timpul le spun: amintiți-vă că locuim pe o planetă în spațiu, nu suntem foarte îndepărtați de spațiu”, a afirmat Christina Korp.

Un zbor în spațiu cu o rachetă Space X ar putea costa șase milioane de dolari

De asemenea, fostul manager al lui Buzz Aldrin a afirmat că zborurile în spațiu vor lua amploare și datorită oamenilor foarte bogați care investesc în acest domeniu.

”Dacă vreți să mergeți în spațiu cu o rachetă Space X, poate costa chiar și 6 milioane de dolari. Dacă până acum doar Guvernele făceau acest lucru, acum este posibil și pentru oameni.

Un zbor privat a avut loc în 2021, iar acest zbor a fost programat de un om foate bogat și a invitat 30 de oameni să zboare alături de el în spațiu.

E bine că există acești miliardari, că dacă așteptăm după Guverne, poată nu vom ajunge. Jeff Bezos a cheltuit foarte mult ca să ajungă în spațiu. Elon Musk are contracte cu NASA. Noi încă ne uităm la factorii inovatori care apar. Avem nevoie de acești miliardari care să facă acești pași inovatori”, a mai spus ea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE