Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Netflix ar putea permite folosirea telefoanelor iPhone pentru a controla jocuri pe televizor

Publicat de: Euronews

Netflix lucrează la o funcție care ar permite utilizatorilor să își folosească iPhone-ul pentru a controla jocurile de pe televizor, potrivit unui nou raport al Bloomberg și a codului partajat de Steve Moser, redactor colaborator MacRumors, relatează The Verge.

Netflix a declarat recent că dorește să facă jocurile sale "disponibile pe fiecare dispozitiv Netflix pe care îl aveți", iar posibilitatea de folosi un telefon iPhone pentru a juca jocuri pe televizor ar putea fi o modalitate de a contribui la această misiune.

Serviciul de jocuri al Netflix

Potrivit lui Moser, se pare că aplicația iOS conține un cod care spune: "Un joc de pe televizor are nevoie de un controler pentru a fi jucat. Vrei să folosești acest telefon ca un controler de joc?".

Platforma de streaming și-a lansat pentru prima dată serviciul de jocuri pentru mobil la sfârșitul anului 2021 și a declarat la începutul acestei luni că a lansat 55 de jocuri până în prezent și că alte 40 vor fi lansate în acest an. Dar aceste jocuri pot fi jucate doar pe dispozitive iOS și Android - nu sunt disponibile pe ecrane precum televizoarele sau laptopurile.

Folosirea telefonului pe post de controler ar fi o modalitate prin care Netflix ar putea evita faptul că trebuie să lanseze un controler de joc dedicat propriu, așa cum a făcut Google pentru serviciul său Stadia, care acum a dispărut. De asemenea, Netflix a declarat în această lună că se lucrează la un serviciu de jocuri în cloud "în curs de desfășurare", după ce compania a anunțat pentru prima dată că "explorează serios" proiectul în 2022.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE