Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Astronautul Buzz Aldrin s-a căsătorit cu o româncă. „Suntem la fel de emoționați ca adolescenții”

Publicat de: Euronews

Astronautul american Buzz Aldrin, al doilea om după Neil Amstrong, care a păşit pe Lună în iulie 1969, s-a căsătorit cu iubita sa de origine română. Aldrin, în vârstă de 93 de ani, a transmis un mesaj special pe Facebook către partenera sa, la împlinirea a 62 de ani. Cu această ocazie, a făcut și anunțul privind căsătoria.

„La împlinirea vârstei de 93 de ani și în ziua în care voi fi omagiat și de «Legendele vii ale aviației», am plăcerea de a anunța că eu și iubita, Dr. Anca V Faur, ne-am căsătorit. Ne-am unit prin sfânta căsătorie, într-o mică ceremonie privată în Los Angeles și suntem la fel de emoționați ca adolescenții care fug de acasă”, a scris Buzz Aldrin, pe Facebook.

Cei doi sunt împreună de mai mulţi ani, iar faimosul astronaut mai are trei căsătorii la activ. Mireasa, Anca Faur, este doctor în chimie.

Cine este Buzz Aldrin

Edwin Eugene Aldrin, Jr., cunoscut ca Buzz, a fost comandantul modulului lunar al navei Apollo 11, în cadrul misiunii desfăşurate în iulie 1969. În timpul acesteia, a coborât pe Lună împreună cu Neil Armstrong. După decesele lui Neil Armstrong în 2012 şi Michael Collins în 2021, Buzz Aldrin este ultimul supravieţuitor al echipajului navetei Apollo 11.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE