Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Noua rachetă NASA, pregătită să viziteze Luna, după 50 de ani de la misiunea Apollo

Publicat de: Euronews

NASA este gata să pornească din nou către Lună, după 50 de ani de la misiunea Apollo. Administratorul agenției anunță că cea mai puternică rachetă construită vreodată de NASA, SLS, este pregătită pentru primul zbor fără astronauți la bord. Testele vor dura câțiva ani, până când racheta va putea să ducă oameni pe lună.

Noua rachetă, Space Launch System, are 98 de metri înălțime și îi face mândri pe inginerii de la NASA. Pe 29 august va porni în prima ei misiune către lună, alături de naveta Orion. Misiunea va dura 42 de zile, timp în care SLS va trebui să treacă pe lângă lună, la 100 de kilometri distanță, și să revină pe Pământ.

Bill Nelson, administrator NASA: „Avem o rachetă și o navă aflate acum la adăpost, care sunt gata să lanseze astronauți. Acestea sunt racheta SLS și nava spațială Orion. O vom testa și retesta. O vom supune unor acțiuni care n-ar fi niciodată posibile cu un echipaj la bord, pentru a încerca să obținem maximul de siguranță.”

NASA se pregătește practic pentru un moment istoric. După 50 de ani de la misiunea Apollo, agenția vrea să ducă din nou oameni pe lună. De data aceasta o femeie se va afla la bordul rachetei.

Bill Nelson, administrator NASA: „Spațiul este greu, iar zborul în spațiu este o treabă riscantă. Accepți riscul și încerci să te pregătești. Bănuiesc că foarte mulți oameni de pe Pământ vor urmări momentul din 2025, când vor ateriza oameni pe lună din nou, după o jumătate de secol. Unul dintre astronauți este prima femeie, iar celălalt bărbat.”

NASA promite să transmită live atât momentul lansării, cât și seperarea modulului de racheta purtatoare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE