Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bărbatul acuzat de violarea și răpirea celor două fete din Brașov, arestat. Mai are la activ o condamnare pentru astfel de fapte

Cele două fete din județul Brașov care au fost răpite de un prieten al concubinului mamei acestora au fost abuzate sexual. Copilele au fost internate de urgență într-un centru al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. Bărbatul care a profitat de ele are 42 de ani a fost reținut pentru 24 de ore.

UPDATE: Instanța de judecată a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 zile, față de bărbatul în vârstă de 42 ani.

Individul acuzat că le-a răpit pe cele două fete de 10, respectiv 12 ani, și-a recunoscut faptele.

„Din cercetările efectuate în cauză a reieșit că bărbatul, în vârstă de 42 de ani, prin exercitarea de constrângeri fizice și amenințări, ar fi forțat, pe rând, persoanele vătămate minore să întrețină mai multe raporturi și acte sexuale, în timp ce se aflau într-o parcare situată pe DN10, între localitatea Întorsura Buzăului și municipiul Buzău, dar și în localitatea Valea Nicovani din județul Prahova.

În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov”, au precizat reprezentanții IPJ Brașov.

Bărbatul care le-a răpit pe cele două fete, eliberat din închisoare în baza recursului compensatoriu

Bărbatul acuzat că le-ar fi răpit şi violat pe cele două fete din localitatea Vama Buzăului fusese eliberat în baza legii recursului compensatoriu din penitenciar, unde ispăşea o pedeapsă pentru viol.

"Autorul a fost eliberat în luna noiembrie 2020, dintr-o condamnare de 10 ani pentru un viol asupra unei minore, beneficiind de legea recursului compensatoriu şi câştigând 522 de zile. În seara de vineri, a preluat victimele cu acordul mamei fără a le mai aduce înapoi, aşa cum ar fi trebuit. A agresat sexual ambele copile prima dată într-o pădure în apropiere de Întorsura Buzăului, ulterior în judeţul Prahova. (...) Nu ştim, deocamdată, ce intenţii avea cu fetele (după agresiune - n.r.)", a transmis prim-procurorul Claudiu Sandu din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, potrivit Agerpres.

Cele două fete au fost preluate de către un reprezentant al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov, fiind instituționalizate și internate în regim de urgență.

„Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov, sub delegarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, viol și coruperea sexuală a minorilor”, au mai precizat polițiștii brașoveni.

Surse judiciare citate de Agerpres au precizat că cele două minore au fost violate de către bărbatul care le-a răpit. De altfel, individul era înscris în registrul agresorilor sexuali, fiind condamnat anterior tot pentru viol, au precizat sursele citate.

Polițiștii din județul Brașov au fost alertați, sâmbătă, privind dispariția a două fete. Cele două minore au fost luate de un bărbat care este o cunoștință a iubitului mamei acestora. După mai multe ore de căutări, cele două fete au fost depistate pe raza județului Prahova.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE