Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cele două două fete răpite în Brașov, descoperite în alt județ. Bărbatul acuzat că le-a luat de acasă, anchetat

Polițiștii din județul Brașov au fost alertați, sâmbătă, privind dispariția a două fete. Din primele informații, minorele de 10, respectiv 12 ani, au fost luate de un bărbat care este o cunoștință a iubitului mamei acestora.

UPDATE: Cele două fete au fost identificate și depistate pe raza județului Prahova.

„Bărbatul , în vârstă de 42 ani, bănuit de săvârșirea faptei se află în custodia polițiștilor, acesta urmând a fi condus la audieri în vederea stabilirii cu exactitate a stării de fapt. Cercetările în cauză sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

Cu privire la aspectele constatate au fost informați reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov”, au anunțat reprezentanții IPJ Brașov.

Știrea inițială

„Din cercetări a reieşit faptul că, în data de 11 noiembrie, în jurul orei 19.00, la domiciliul fetelor, situat în comuna Vama Buzăului, judeţul Braşov, s-ar fi prezentat un bărbat, pe nume Costi, cunoştinţă a concubinului mamei celor două copile, care i-ar fi cerut acordul mamei de a le lua pe cele două fete pentru a merge să facă un grătar la locuinţa sa, urmând să revină la domiciliu în jurul orei 21.00.

Întrucât copiii nu au revenit la domiciliu, iar bărbatul în cauză nu mai răspunde la telefon, mama a alertat poliţiştii”, au precizat reprezentanții IPJ Brașov.

Anchetatorii au constituit imediat celula de criză și a fost declanșat mecanismul „Alertă răpire copil”.

La nivelul întregului județ, polițiștii au declanșat ample căutări pentru găsirea celor două fete.

Două fete, răpite în județul Brașov

Gabriela-Mihaela Repede

Semnalmente: ochi căprui, păr şaten, de lungime medie.La momentul dispariţiei, aceasta era îmbrăcată cu geacă de culoare maro deschis, pantaloni tip bluejeans, pantofi sport de culoare roz cu albastru şi galben.

Elena-Andreea Gesco

Semnalmente: ochi verzi, păr şaten, de lungime medie. La momentul dispariţiei, minora purta trening de culoare neagră, pantofi sport de culoare neagră cu dungi albe.

Persoanele care pot furniza informaţii, care să conducă la depistarea minorelor în cauză sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112.

Mii de copii, dispăruți de acasă

Din mai 2022 a fost pus în funcțiune sistemul Ro-ALERT - Copil dispărut, prin intermediul căruia oamenii vor fi anunțați în legătură cu dispariția unui copil și semnalmentele acestuia.

Principalele cauze ale dispariției copiilor din familie au legătură cu abuzurile la care sunt expuși, cu precădere abuzurile de natură sexuală.

În anul 2021, Poliția Națională a înregistrat peste 4.200 de sesizări cu privire la diferite forme de abuz sexual îndreptate împotriva copiilor: viol, agresiune sexuală, act sexual, corupere sexuală, racolare de minori în scopuri sexuale și hărțuire sexuală, potrivit TVR.

În perioada 30 aprilie 2018 - 20 mai 2019, 5.078 de minori au dispărut de acasă, dintre care 151 cu vârste până la 10 ani, 1.410 cu vârsta cuprinsă între 10-14 ani şi 3.517 mai mari de 14 ani, potrivit datelor furnizate de Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General de Poliţie, prezentate de organizația ”Salvaţi Copiii România”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE