Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Câciu: Intrarea României în Spaţiul Schengen ar putea avea un impact pozitiv de 0,5 puncte procentuale la creşterea economică

Publicat de: Euronews

Intrarea României în Spaţiul Schengen ar putea avea un impact pozitiv de 0,5 puncte procentuale la creşterea economică pe care o înregistrează ţara noastră, susţine ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, potrivit Agerpres.

El a declarat, la o întâlnire cu jurnaliştii, că această creştere de 0,5 puncte procentuale ar veni din majorarea fluxurilor comerciale, dar şi din creşterea încrederii investitorilor în România şi realizarea de investiţii noi.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că a discutat cu premierul Olandei, Mark Rutte, despre aderarea României la Schengen, exprimându-şi speranţa că în cel mai scurt timp vor fi întrunite condiţiile politice pentru intrarea ţării noastre în spaţiul de liberă circulaţie.

De asemenea, premierul Nicolae Ciucă a menţionat că aderarea României la spaţiul Schengen va reduce semnificativ costurile transportatorilor.

„Această vibrantă cooperare la nivelul sectorului de afaceri mă determină să punctez beneficiul direct al aderării României la Schengen: pentru economia olandeză, prin ridicarea controalelor la frontierele interne, se vor reduce semnificativ costurile transportatorilor şi, în egală măsură, efectele negative ale întârzierilor pentru pieţe şi lanţuri valorice. Este o realitate că războiul Rusiei în Ucraina a deviat fluxuri semnificative de mărfuri către România", a arătat şeful Executivului român.

Premierul Mark Rutte a precizat că Regatul Ţărilor de Jos nu este "în principiu" împotriva aderării României la Schengen.

Premierul Regatului Ţărilor de Jos, Mark Rutte, a efectuat miercuri o vizită în România. Acesta a fost însoţit de preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Nicolae Ciucă la Centrul Naţional de Instruire Întrunită "Getica" de la Cincu, judeţul Braşov.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE