Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Blocul în care a funcționat Club A va fi consolidat. Nicușor Dan: „Imobilul este încadrat în clasa I de risc seismic”

Primarul general Nicușor Dan a anunțat miercuri că începe consolidarea seismică și renovarea clădirii din centrul istoric al Capitalei în care a funcționat Club A. Lucrările vor dura aproape doi ani, iar autoritățile au cerut o finanțare de 2,47 milioane euro prin PNRR.

Edilul Capitalei a precizat că imobilul se află într-o „stare avansată de degradare, fiind încadrat în clasa I de risc seismic”.

„Am început consolidarea seismică și renovarea energetică a blocului din strada Blănari 14, aflată în Centrul Istoric.

În clădirea monument istoric a funcționat celebrul Club A, un loc emblematic pentru multe generații de studenți și tineri din București. Construit între anii 1934-1937, acest imobil a găzduit Clubul studenților de la Arhitectură, iar în prezent se află într-o stare avansată de degradare, fiind încadrat în clasa I de risc seismic. Clădirea rezidențială multifamilială are cinci etaje, cu spații comerciale la parter, Club A fiind la subsol”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

Blocul în care a funcționat Club A va fi dotat cu panouri solare

„În cadrul lucrărilor de consolidare se vor efectua reparații structurale, se va repara acoperișul și se va reface planșeul din beton de peste subsol din dreptul curții interioare, iar pentru reabilitarea termică se va anvelopa clădirea, se va înlocui tâmplăria existentă cu tâmplărie termoizolantă cu performanță ridicată și se va înlocui instalaţia de distribuţie a agentului termic. Pentru instalațiile de iluminat în spațiile comune se vor utiliza surse regenerabile de energie, prin montarea de panouri fotovoltaice și se va înlocui/moderniza liftul.

Termenul de execuție este de 20 de luni”, a mai precizat Nicușor Dan.

Primarul general a precizat că lucrările de consolidare vor fi realizate cu bani de la bugetul local, dar Primăria Capitalei, prin Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), a cerut o finanțare de 2,47 milioane euro prin PNRR.

„În prezent, dosarul se află în evaluare la nivelul direcției de specialitate din Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației”, a mai afirmat primarul general.

Nicușor Dan a făcut acest anunț la nouă zile de la producerea cutremurului din Turcia și Siria care a provocat moartea a peste 41.000 de persoane. În acest context, primarul general a subliniat că  în România există o „uriașă corupție” în zona de construire și și-a exprimat speranța să fie condamnați corupții înainte de producerea unui cutremur și nu după, așa cum se întâmplă în Turcia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE