Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bazinul olimpic de la Pitești a fost inaugurat, după o întârziere de 18 luni. Investiția totală a depășit 1,7 milioane de euro

România are un nou bazin olimpic la cele mai înalte standarde. Bazinul din Pitești a fost reabilitat cu 1,7 milioane de euro și a fost inaugurat cu 18 luni întârziere față de termenul anunțat inițial. La evenimentul de deschidere au participat, printre alții, Camelia Potec, Robert Glință și Mihai Covaliu.

Lucrările pentru modernizarea bazinului din Pitești au durat câțiva ani. Proiectul a fost finanțat din fonduri europene și a vizat inclusiv creșterea eficienței energetice, prin instalarea unor panouri solare fotovoltaice. La inaugurare a fost prezent și Robert Glință. Retras din activitate anul trecut, la numai 25 de ani, sportivul care a participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice a început înotul la Pitești, orașul natal.

Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație: ”Este un vis devenit realitate. Știm foarte bine că renovările sau contrucțiile de bazine în România durează foarte mult, dar iată că aici renovarea a durat doi ani și puțin, mult mai mult decât s-a estimat inițial, dar în comparație cu alte bazine, a fost o perioadă mai scurtă.”

Pe lângă bazinul de natație, complexul beneficiază de sală de fitness, saună și săli de masaj. Complexul a primit toate omologările și poate găzdui inclusiv competiții internaționale. Investiția totală a depășit 1,7 milioane de euro.

Mihai Covaliu, președintele COSR: ”Natația este un sport în care există multe șanse, sunt multe stiluri, pe multe distanțe, în care se pot obține medalii. De aceea este important să avem mai multe bazine, și olimpice, și didactice, pentru că există multe șanse de a câștiga medalii în această disciplină.”

David Popovici este primul sportiv român sigur de participarea la Jocurile Olimpice de anul viitor. Sportivul de 18 ani a reușit baremul de calificare în proba de 100 de metri liber la Campionatul Național, desfășurat la Otopeni.

David Popovici, înotător: ”Dacă îmi spuneți astăzi Paris, mă gândesc la o gastronomie incredibilă, pe care abia aștept să o experimentez, pentru că nu am fost acolo până acum. Paris, Jocurile Olimpice, a doua ediție pentru mine. De-abia aștept, atmosfera JO este foarte diferită de cea, până și a Mondialelor. Abia aștept și aștept să mă distrez. La fiecare concurs la care m-am dus, principalul obiectiv a fost să mă simt bine și să pun în practică ceea ce am pregătit în fiecare zi.”

Bazinul de la Pitești este doar unul dintre cele peste 40 pe care Compania Națională de Investiții și-a asumat că le va construi. Viziunea autorităților s-a schimbat mai ales după performanțele reușite de David Popovici, în condițiile în care numărul bazinelor omologate oficial este foarte mic. Orașe mari ale țării, precum Timișoara sau Galați, nu au bazine funcționale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE