Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

INTERVIU. Sportivul și omul David Popovici: ”Eu nu vreau să știu câți bani câștig pe lună, pentru că nu vreau să mă influențeze”

Calificat recent pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, David Popovici își împarte timpul între pregătirile pentru cea mai importantă competiție sportivă a planetei și pregătirile pentru Bacalaureat. Cel mai rapid înotător al lumii în proba regină a natației, 100 de metri liber, David Popovici a admis, într-o discuție cu jurnaliștii Euronews România, că a avut oferte din străinătate, dar a spus că îi place să reprezinte România și să fie un ambasador al țării noastre în lume.

Aflat la vârsta majoratului, dublul campion mondial și european a spus, într-un interviu în exclusivitate pentru Euronews România, cum reușește să gestioneze celebritatea.

”Încerc să fac pași mici și învăț în fiecare zi cum să mă adaptez la noua mea viață, încercând să nu mă schimb, pentru că nu vreau ca vreun factor extern să aibă vreun cuvânt de spus în felul meu de a fi”, a spus David Popovici.

Reporter: Crezi că România îți dă înapoi tot ceea ce tu i-a oferit deja?

David Popovici: ”Încerc să fiu un ambasador cât mai bun. Întotdeauna am vrut ca sportul să fie un ambasador al țării, pentru că prin sport putem învăța atât de multe și ne putem educa. Ce ofer eu românilor sau ce vreau să ofer este speranță și să-i fac să simtă ceva atunci când concurez, fie că aș câștiga sau nu cursa pe care ei o urmăresc.”

În ziua în care a semnat un parteneriat pentru următorii patru ani cu una dintre băncile care activează în România, deținătorul recordului mondial de seniori în proba de 100 de metri liber a dezvăluit că nu vrea să știe, momentan, câți bani are în cont.

David Popovici: Eu nu vreau să știu câți bani fac. Eu nu vreau să știu câți bani câștig pe lună, ce bonusuri primesc, ce premii din înot câștig, pentru că nu vreau să mă influențeze. Nu știu dacă mi s-ar urca la cap sau m-ar face să mă schimb în vreun fel. Tocmai de aceea, aleg să nu știu, dar am oameni apropiați care se ocupă de asta.

În an preolimpic, David Popovici se pregătește de un alt moment important al vieții sale: examenul de Bacalaureat.

”Aici am venit de la meditații, unde am învățat despre Moromeții. Am terminat lecțiile despre Moromeții, plictisitor poate, dar trebuie să mă pregătesc pentru Bac, pe care îl iau în serios. Este important să îmi împart atenția în mai multe direcții importante pentru mine”, spune înotătorul.

Sportivul legitimat la Dinamo a dezvăluit și cum arată o zi din viața lui în această perioadă.

David Popovici: Voi avea sală de la 6:30, după care înot de la 8, după care merg la școală. Urmează un antrenament de la ora 4, în apă, după care fac crioterapie, o formă de recuperare. Ziua mea se cam încheie pe la ora 7, cu o mica pauză între școală și antrenament.

La Campionatele Naționale de Natație, desfășurate recent în bazinul de la Otopeni, David Popovici a câștigat medalia de aur în toate cele șase probe individuale la care a luat startul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE