Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

David Popovici s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024

Publicat de: Antonia Ene

Înotătorul român David Popovici s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, după ce a luat aurul la proba de 100 m liber, sâmbătă, la Campionatele Naţionale în bazin de 50 m găzduite de Complexul Sportiv de Nataţie din Otopeni.

Popovici (CS Dinamo) a câştigat proba de 100 de metri liber cu timpul de 47 sec 61/100 şi a reuşit, astfel, să realizeze baremul de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris, potrivit paginii de Facebook a Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern.

Proba de 100 m liber este cea în care Popovici deţine atât titlul, cât şi recordul mondial, dar şi titlul european de seniori.

Pentru David Popovici este al cincilea titlu naţional câştigat la această ediţie, după cele de la 50 m liber, 100 m spate şi 50 m fluture (acesta cu record naţional) şi 400 m liber, transmite Agerpres.

David Popovici este primul sportiv român care îşi asigură biletul pentru JO 2024.

Mesajul înotătorului, după calificarea la Jocurile Olimpice

David Popovici a recunoscut că s-a acumulat oboseala.

„Nu o să mint. Nu sunt robot nu sunt extraterestru, sunt doar un băiat care înoată repede și e bun la asta. Bineînțeles, se acumulează oboseala, ca la fiecare înotător, dar tocmai am reușit să-mi asigur biletul pentru Paris și sunt bucuros”.

Obiectivele pentru Paris 2024

David Popovici, înotător: „Nici cu o săptămână înainte de Jocuri nu o să am niște obiective concrete. Nu o să-mi doresc decât să mă distrez, să mă simt bine, cum mi-am dorit și la prima olimpiadă și să-mi iasă cursele așa cum îmi doresc”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE