Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

David Popovici, a șasea medalie de aur la Campionatul Național de Înot de la București. ”Vreau să fiu un înotător complet”

David Popovici a câștigat finala la 100 de metri fluture la Campionatul Naţional de înot de la Otopeni pentru seniori, tineret şi juniori.

Popovici s-a clasat pe prima poziție, cu un timp de 52 de secunde și 30 de sutimi și a stabilit astfel un nou record național.

”Cine spune că nu e obosit în ultima zi de concurs minte. Datorită vouă reușim să performăm. Vreau să fiu un înotător complet”, a declarat David Popovici, la TVR.

David Popovici, șase medalii de aur după cinci de competiție: ”A fost foarte greu. Îmi ard picioarele rău”

”Mă simt bine. N-aș vrea să mă obișnuiesc prea tare cu locul întâi. Din când în când, consider că e important să mai întreacă cineva pentru că ai de câștigat din fiecare cursă.

A fost foarte greu. Îmi ard picioarele rău, dar mi-a plăcut. Nu mă așteptam să meargă atât de bine, sincer să fiu. Mă face să pot excela și în proba asta”, a mai spus David Popovici.

Tot duminică, David Popovici participă la proba de ștafetă.

David Popovici s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, după ce a luat aurul la proba de 100 m liber, sâmbătă, la Campionatele Naţionale în bazin de 50 m găzduite de Complexul Sportiv de Nataţie din Otopeni.

Popovici (CS Dinamo) a câştigat proba de 100 de metri liber cu timpul de 47 sec 61/100 şi a reuşit, astfel, să realizeze baremul de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris, potrivit paginii de Facebook a Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern.

Proba de 100 m liber este cea în care Popovici deţine atât titlul, cât şi recordul mondial, dar şi titlul european de seniori.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE