Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

David Popovici împlinește azi 18 ani. Cariera spectaculoasă a înotătorului: 16 medalii de aur, un record mondial doborât la seniori

David Popovici, înotătorul-fenomen, împlineşte, joi, 18 ani. Sportivul a reușit să aibă un an extraordinar: a câștigat 13 medalii după participarea la cele patru mari competiţii ale natației. Dintre acestea, 11 au fost de aur.

Federația Română de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM) i-a transmis un mesaj sportivului aflat la vârsta majoratului.

”La Mulți Ani”, David! S-a născut în România și a uimit o lume întreagă. Privit cu respect de toți adversarii și urmărit cu admirație de toată planeta, David Popovici - un adevărat fenomen al înotului și al sportului mondial - atinge azi vârsta majoratului.

Un adevărat campion, un sportiv senzațional și un om de o calitate remarcabilă, David Popovici își serbează azi ziua de naștere.

Campion european și mondial de juniori în probele de 100 m și 200 m liber, campion european și mondial de seniori în probele de 100 m și 200 m liber și deținător al recordului mondial de seniori în proba de 100 m liber, David împlinește azi frumoasa vârstă de 18 ani.

„La mulți ani”, David! Îți mulțumim pentru toate bucuriile pe care ni le-ai adus, pentru toate emoțiile pe care ni le-ai generat, pentru toate nopțile albe în care ți-am ținut pumnii și abia așteptăm să aplaudăm următoarele tale succese!”, este mesajul transmis pe pagina de Facebook al FRNPM.

Un mesaj pentru David Popovici a venit și din partea organizației Hope and Homes for Children Romania.

„Plini de strălucirea medaliilor ce cu siguranță vor urma, dar și de strălucirea din privirile noastre, a celor cărora le ești inspirație. Și ajutor.

Împreună am reușit să mobilizăm mii de oameni care au donat pentru Florentina și copiii ei! Îți mulțumim pentru cei peste 40.000 de euro pe care i-am strâns pentru casa Florentinei, dar mai ales pentru oamenii pe care i-am strâns în jurul nostru și al ei, cu ajutorul tău!

Te rugăm să primești gândurile noastre bune!

La mulți ani frumoși! ”, este mesajul publicat de organizație, pe Facebook.

Succesul lui David Popovici în 2022

Unsprezece medalii de aur și două de argint a cucerit David Popovici în competițiile la care a participat anul acesta, atât la seniori, cât și la juniori. Înotătorul român a devenit, la numai 17 ani, dublu campion mondial și dublu campion european la natație, în probele de 200 m liber și 100 m liber, ultima fiind considerată „proba regină” a natației.

Și nu numai atât. La Europenele pentru seniori de anul acesta, David Popovici a reușit să doboare un record mondial vechi de 13 ani. Românul a doborât recordul mondial la proba de 100 metri liber, cu timpul 46.86 secunde.

De altfel, într-un clasament realizat de FINA pentru performanțele din 2022, David Popovici are cei mai buni cinci timpi în proba de 100 de metri liber și patru din primii din cinci timpi ai probei de 200 de metri liber.

În total, de-a lungul carierei sale, David Popovici a cucerit 16 medalii de aur și 5 de argint, în toate competițiile la care a participat, la nivel de juniori și de seniori.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE