Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

David Popovici, calificat la Jocurile Olimpice din 2024, își petrece Paștele cu familia

Publicat de: Euronews

Recent calificat la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris, David Popovici urmează să ia o scurtă vacanță și să își petreacă sărbătorile de Paște împreună cu familia.

David Popovici, campion mondial la înot: "Vă urez un Paște fericit! Încercați să petreceți cât mai mult timp cu familia. Eu asta o să fac. Și stați sănătoși, faceți sport."

Sportivul spune că obținerea calificării în cadrul unei competiții interne înseamnă foarte mult pentru el. La campionatul național, David Popovici s-a hotărât să participe în premieră și la probele de înot stil fluture și spate pe care le-a și câștigat.

"Contează timpul și cât de bine mi-a ieșit cursa"

Pentru David Popovici fiecare competiție înseamnă o nouă etapă în viața sa ca sportiv, dar și cât de mult reușește să se autodepășească.

David Popovici, campion mondial la înot: "Înseamnă mult pentru mine că am reușit să obțin calificarea pentru Jocurile Olimpice aici. M-a ajutat foarte mult tribuna, toți spectatorii care au venit să ne încurajeze și îmi doresc ca fiecare concurs să arate așa. Medalia aș spune că e aproape niciodată importantă pentru mine. Totdeauna contează timpul și mai presus de timp contează cât de bine mi-a ieșit cursa, cât de corect am înotat-o, cât de frumos s-a văzut, pentru că și elementul ăsta contează."

Antrenorul său, Adrian Rădulescu, consideră că, la acest nivel competițional, profilul mental este mai important decât talentul.

Adrian Rădulescu, antrenor: "Contează și talentul, dar contează la nivelul acesta profilul mental și dedicarea. De Paște o să stăm cu familia și o să sarbătorim."

Președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Potec, spune că pentru sportivi e ceva extraordinar să concureze în fața suporterilor.

Camelia Potec, președinte FRNPM: "Ne-a bucurat inimile când a devenit primul sportiv calificat la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Timpul e foarte bun pentru aceasta perioadă a anului. Vorbim de un progres, de a fi motivat. Am văzut în tribune mulți copii care încurajează sportivii din apă.

David e un sportiv care doreste să depășească bariere. Campionatul Național nu e o compeție foarte puternică. Avea nevoie să depășească niște limite. E mai mult de pregatire, decât de obiectiv. Mă bucur că a câștigat în România și la spate și fluture, nu doar la crawl."

La Campionatul Național de Natație de saptămâna trecută, David Popovici a participat la șase probe și a obținut toate cele șase medalii de aur.

După ce s-a impus la 50, 100 și 400 de metri liber, 50 de metri fluture și 100 de metri spate, David Popovici a luat aurul și la 100 de metri fluture.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE