Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

David Popovici, calificat la Jocurile Olimpice din 2024, își petrece Paștele cu familia

Recent calificat la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris, David Popovici urmează să ia o scurtă vacanță și să își petreacă sărbătorile de Paște împreună cu familia.

David Popovici, campion mondial la înot: "Vă urez un Paște fericit! Încercați să petreceți cât mai mult timp cu familia. Eu asta o să fac. Și stați sănătoși, faceți sport."

Sportivul spune că obținerea calificării în cadrul unei competiții interne înseamnă foarte mult pentru el. La campionatul național, David Popovici s-a hotărât să participe în premieră și la probele de înot stil fluture și spate pe care le-a și câștigat.

"Contează timpul și cât de bine mi-a ieșit cursa"

Pentru David Popovici fiecare competiție înseamnă o nouă etapă în viața sa ca sportiv, dar și cât de mult reușește să se autodepășească.

David Popovici, campion mondial la înot: "Înseamnă mult pentru mine că am reușit să obțin calificarea pentru Jocurile Olimpice aici. M-a ajutat foarte mult tribuna, toți spectatorii care au venit să ne încurajeze și îmi doresc ca fiecare concurs să arate așa. Medalia aș spune că e aproape niciodată importantă pentru mine. Totdeauna contează timpul și mai presus de timp contează cât de bine mi-a ieșit cursa, cât de corect am înotat-o, cât de frumos s-a văzut, pentru că și elementul ăsta contează."

Antrenorul său, Adrian Rădulescu, consideră că, la acest nivel competițional, profilul mental este mai important decât talentul.

Adrian Rădulescu, antrenor: "Contează și talentul, dar contează la nivelul acesta profilul mental și dedicarea. De Paște o să stăm cu familia și o să sarbătorim."

Președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Potec, spune că pentru sportivi e ceva extraordinar să concureze în fața suporterilor.

Camelia Potec, președinte FRNPM: "Ne-a bucurat inimile când a devenit primul sportiv calificat la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Timpul e foarte bun pentru aceasta perioadă a anului. Vorbim de un progres, de a fi motivat. Am văzut în tribune mulți copii care încurajează sportivii din apă.

David e un sportiv care doreste să depășească bariere. Campionatul Național nu e o compeție foarte puternică. Avea nevoie să depășească niște limite. E mai mult de pregatire, decât de obiectiv. Mă bucur că a câștigat în România și la spate și fluture, nu doar la crawl."

La Campionatul Național de Natație de saptămâna trecută, David Popovici a participat la șase probe și a obținut toate cele șase medalii de aur.

După ce s-a impus la 50, 100 și 400 de metri liber, 50 de metri fluture și 100 de metri spate, David Popovici a luat aurul și la 100 de metri fluture.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE