Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Avion privat pentru câinii bogaților. Un bilet doar dus poate costa aproape 10.000 de euro

O firmă fondată de un cuplu din Marea Britanie a lansat un serviciu prin care transportă cu avioane private animalele de companie. Nu oricine își poate permite să-și răsfețe câinele în acest mod, deoarece prețul unui astfel de bilet costă aproape 10.000 de euro, doar dus. E un serviciu ”ridicol”, au reacționat reprezentanții unei organizații ecologice, după ce primul zbor a avut loc săptămâna aceasta pe ruta Duba-Londra.

Cei dispuși să plătească pentru un bilet de avion 8.166 de lire sterline (aproape 9.500 de euro) pot sta cu câinii în brațe și să servească șampanie fină, în timpul zborului care a avut loc de pe aeroportul internațional Al Maktoum pe cel din Farnborough cu un avion Gulfstream IV-SP, scrie The Guardian.

Compania K9 Jets, deținută de un cuplu din Birmingham, oferă deja zboruri spre New Jersey, Los Angeles, Frankfurt, Paris și Lisbon.

"K9 Jets crede că animalele de companie sunt membri ai familiei și merită să călătorească în confort și stil alături de stăpânii lor. Suntem încântați să lansăm această nouă rută, la timp pentru sărbători, astfel încât oaspeții să poată celebra alături de cei dragi (inclusiv animalele de companie) în stil”, a precizat pentru AeroTime Hub, Adam Golder, cofondatorul companiei K9 Jets.

Compania a celebrat lansarea serviciului, prin publicarea pe pagina sa de Instagram a unei fotografii în care apare o pasageră, în timp ce se joacă în avion cu golden retriever-ul ei.

Serviciul de transport cu avioane private pentru câini, criticat de ecologiști

Lansarea acestui tip de serviciu a stârnit controverse, fiind criticată de grupul ecologist Extinction Rebellion.

"Aceasta este în mod clar o dovadă că oamenii foarte bogați sunt capabili în continuare să iubească un animal ca pe unul dintre apropiați, ceea ce, în mod ciudat, îmi oferă un oarecare sentiment de speranță. Cu toate acestea, rămân uimit că aceiași oameni nu se pot conecta la lumea naturală care se prăbușește în jurul lor și, astfel, să-și revină.

Aeroportul Farnborough este cunoscut pentru această formă excesivă de călătorie și continuă să se evite responsabilitatea cu povești fanteziste despre așa-numitul «combustibil sustenabil pentru aviație». (...) K9 Jets este un serviciu ridicol, adăugat în portofoliul lor”, a afirmat purtătorul de cuvânt al XR, Todd Smith, potrivit sursei citate.

De cealaltă parte, K9 Jets a precizat faptul că nu deține și nu administrează nicio aeronavă, ci este un "operator public de zboruri de tip charter". Reprezentanții companiei au mai evidențiat că serviciul pe care-l oferă nu se adresează celor oamenilor extrem de bogați, prețul locurilor fiind comparabil cu cel al transportului de marfă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE