Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Autoritățile din Amsterdam vor să mute Cartierul Roșu lângă sediul Agenției Europene pentru Medicamente

Primăria din Amsterdam dorește să mute Cartierul Roșu lângă sediul Agenției Europene pentru Medicamente. Autoritatea europeană de reglementare în domeniul medicamentelor spune că nu e încântată de planul instituției de a crea un nou „centru erotic" în apropierea sediului agenției, transmite Reuters.

EMA a făcut schimbarea sediului pentru Amsterdam în 2019, care era la Londra, iar măsura a fost necesară după ce Marea Britanie a părăsit Uniunea Europeană.

Primăria din Amsterdam ia în considerare acum mutarea prostituției legale din istoricul district Red Light District (Cartierul Roșu) și să realizeze un Centru Erotic în altă parte, chiar lângă sediul EMA.

”Schimbarea amplasamentului Cartierului Roșu este motivată de preocupările legate de neplăceri produse celor din zonă, trafic de droguri, beții și comportament turbulent", a transmis EMA într-un comunicat.

”Amplasarea Centrului Erotic în imediata apropiere a clădirii EMA este posibil să aducă aceleași efecte negative în zona adiacentă", a adăugat agenția.

Ce este EMA

Agenția Europeană pentru Medicamente ( EMA ) este o agenție a Uniunii Europene (UE) responsabilă cu evaluarea și supravegherea produselor farmaceutice . Înainte de 2004, era cunoscută ca Agenția Europeană pentru Evaluarea Produselor Medicamentale sau Agenția Europeană de Evaluare a Medicamentelor ( EMEA ).

EMA a fost înființată în 1995, cu finanțare din partea Uniunii Europene și a industriei farmaceutice , precum și subvenție indirectă din partea statelor membre, intenția sa declarată de a armoniza (dar nu înlocui) activitatea organismelor naționale de reglementare a medicamentelor existente.

Speranța era că acest plan nu numai că va reduce costurile anuale de 350 de milioane de euro suportate de companiile de medicamente din cauza nevoii de a câștiga aprobări separate de la fiecare stat membru, ci și că va elimina tendințele protecționiste ale statelor suverane care nu doresc să aprobe noi medicamente care ar putea concura cu cele produse deja de companiile medicamentoase autohtone.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE