Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Amsterdam va interzice consumul de canabis în Cartierul Roșu. Noi reguli pentru a preveni excesele turiștilor

Consumul de canabis pe străzile Cartierului Roșu din Amsterdam va fi interzis, a anunțat Consiliul municipal al orașului. Autoritățile vor să aplice o serie de măsuri pentru a îmbunătăți condițiile de trai ale localnicilor din Capitala Țărilor de Jos și pentru a preveni excesele turiștilor, relatează The Guardian.

Peste 18 milioane de turiști au vizitat în 2022 orașul Amsterdam, inclusiv Cartierul Roșu (De Wallen). Localnicii spun că sunt nemulțumiții din cauza aglomerației care se formează în centrul orașului și au cerut autorităților să ia măsuri.

Administrația din Amsterdam a anunțat că va interzice fumatul de canabis în centrul orașului, de la jumătatea lunii mai și că ia în calcul aplicarea acestei interdicții teraselor și cafenelelor dacă va fi necesar.

Restricții pentru lucrătorii sexuali din Amsterdam

De asemenea, lucrătorii sexuali vor trebui să își închidă magazinele la ora 3 față de 6, iar barurile, cafenelele și restaurantele vor trebui să se închidă la ora 2 față de 3 în timpul săptămânii, iar în zilele de vineri și sâmbătă vor putea rămâne deschise până la ora 4, fără să mai poată permită intrarea unor noi clienți după ora 1.

De altfel, proprietarilor magazinelor din centrul orașului li s-a interzis să vândă alcool după ora 16 de joi până duminică. Sticlele și dozele nu vor mai putea fi expuse în vitrine și vor trebui ascunse în spatele unor ecrane.

În plus, consumul de alcool în spațiul public va fi strict interzis.

„Localnicii din centrul istoric suferă foarte mult din cauza numărului mare de turiști și a abuzului de alcool și droguri pe stradă. De asemenea, turiștii atrag traficanții de droguri de pe stradă, care, la rândul lor, generează infracționalitate și insecuritate. Mai ales noaptea, atmosfera poate deveni sumbră”, a precizat municipalitatea din Amsterdam.

Publicația „Het Parool” a catalogat deciziile drept „istorice”, amintind că timp de zeci de ani, Amsterdam-ul a fost cunoscut în toată lumea ca orașul „în care totul este posibil și este permis, inclusiv fumatul de marijuana pe stradă”. De asemenea, centrul orașului a devenit de nelocuit din cauza „turismului excesiv”. Cotidianul olandez mai precizează că turiștii străini și cei olandezi „fac mult zgomot, urinează pe stradă, vomită și tratează cartierul roșu ca pe un parc de distracții, nu ca pe o zonă rezidențială”.

Presa olandeză mai scrie că noile măsuri sunt susținute aproape în totalitate de Consiliul municipal din Amsterdam. Timp de o lună, acestea vor fi supuse consultărilor.

În plus, în această primăvară ar urma să fie aplicată o politică cu scopul de a descuraja turiștii care vizitează Amsterdamul doar pentru droguri, alcool și sex. „Va fi nevoie de multă răbdare", a declarat un consilier municipal, Sofyan Mbarki, pentru Het Parool.

„Am prezentat un pachet cu o viziune și trebuie să ne ținem de ea. Trebuie să punem cu toții umărul împreună în spatele acestei viziuni. Fie că locuiți aici, lucrați, faceți afaceri sau vizitați orașul: toată lumea, în cele din urmă, își dorește un oraș locuibil”, a adăugat el.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE