Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pizza s-a scumpit cu 16% în România. Cu cât au crescut prețurile în alte țări europene

Când e vorba de o zi de relaxare și nu vrem să gătim prea multe, pizza intră în meniul multora dintre noi. Este un fel de mâncare des întâlnit în mai toate restaurantele. Cel mai recent studiu Eurostat ne arată că nici vestita pizza nu a fost ocolită de o creștere de preț.

O pizza cumpărată în magazinele din Uniunea Europeană a costat mai mult cu 15,9% în luna decembrie 2022 comparativ cu luna decembrie 2021, arată datele publicate de Eurostat cu ocazia Zilei Internaţionale a Pizzei.

În rândul statelor membre, cele mai mare creşteri anuale de preţuri la pizza s-au înregistrat în Ungaria (46%), Lituania (39%) şi Bulgaria (37%). La polul opus, cele mai mici creşteri de preţuri au fost înregistrate în Luxemburg (7%), Italia (10%) şi Franţa (13%).

În cazul României, preţurile la pizza au crescut cu 15,9% în luna decembrie 2022, comparativ cu luna decembrie 2021, o creştere similară cu cea înregistrată la nivelul Uniunii Europene.

Anterior, Eurostat a anunţat că rata anuală a inflaţiei în zona euro a crescut cu 9,2% în luna decembrie, cu un avans de 13,8% la categoria produselor alimentare, alcool şi ţigări.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE