Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Armata Rusiei, lângă granița cu Israel. Trupele ruse au deschis un punct de observare în zona Platoului Golan

Armata rusă s-a apropiat de granița dintre Israel și Siria. Un punct de control și observare al trupelor Moscovei a fost instalat în zona Înălțimilor Golan, un teritoriu disputat de mai multe decenii de către Siria și Israel. Imagini video cu militarii ruși care au ajuns în zonă au fost publicate de Ministerul rus al Apărării.

Soldații ruși vor monitoriza asupra menținerii regimului de încetare a focului în regiune, se arată în comunicatul Ministerului Apărării de la Moscova. Trupele ruse au intervenit în războiul din Siria în anul 2015, iar în prezent au două baze permanente – una navală și una aeriană.

Serghei Gorevoi, comandantul batalionului de poliție militară: ”Forțele armate ale Federației Ruse au deschis un alt punct de observare de-a lungul liniei «Bravo» în zona Înălțimilor Golan. Acesta a fost deschis de comun acord cu guvernul Republicii Arabe Siriene. Este dotat cu toate mijloacele de observare optică și tehnică. Forțele armate ale Federației Ruse sunt pregătite pentru orice misiune în orice punct de pe planetă”

Platoul Golan este controlat de Israel începând cu anul 1967, când a fost confiscat de la Siria în timpul Războiului de Șase Zile. În 1981, Israelul a adoptat o lege de anexare efectivă a zonei, decizie care nu a fost recunoscută la nivel internațional. Înălțimile Golan sunt importante din punct de vedere militar, fiindcă oferă posibilități de observare asupra unor vaste teritorii din Siria și Israel.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE