Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Armata Israelului ripostează după atacul cu rachete lansat din Siria

Armata Israelului a anunțat că a bombardat ținte din Siria duminică dimineață, după ce șase rachete au fost lansate de pe teritoriul sirian, relatează The Associated Press.

După un al doilea tir, Israelul a declarat inițial că artileria a lovit zona din Siria din care au fost lansate rachetele. Ulterior, Armata israeliană a precizat că avioanele de luptă au atacat situri ale armatei siriene, inclusiv un complex al Diviziei a IV-a siriene și dispozitive radar și de artilerie.

Atacurile cu rachete au fost realizate, în condițiile în care tensiunile s-au intensificat în ultimele zile în Ierusalim, după o percheziție a poliției israliene într-un loc sfânt din oraș.

Duminică dimineață, două dintre rachete lansate din Siria au pătruns pe teritoriul israelian. Una dintre acestea a fost interceptată, iar cealaltă a aterizat într-o zonă izolată. În primul atac desfășurat sâmbătă, o rachetă s-a prăbușit pe un câmp din Platoul Golan, o regiunea anexată de Israel. Fragmente dintr-un alt proiectil au ajuns pe teritoriul Iordaniei, la granița cu Siria, a anunțat Armata iordaniană.

Nu au fost înregistrate victime în urma atacurilor.

Potrivit informaţiilor transmise duminică dimineaţa de postul de televiziunea Al Mayadeen, gruparea Brigăzilor Al-Quds a revendicat responsabilitatea pentru tirurile de rachete de sâmbătă de pe Înălţimile Golan.

În Siria, un consilier al președintelui Bashar Assad a catalogat atacuril cu rachete drept ”o parte a răspunsului anterior, prezent și continuu la inamicul brutal".

Oficialii sirieni a susțin că Israelul a lansat 10 atacuri în acest an, dintre care unele au afectat temporar funcționarea aeroporturilor din Damasc și Alep și au ucis civili, precum și soldați sirieni și consilieri militari iranieni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE