Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Animalele de la Zoo Brașov pot fi adoptate la distanță. 2500 de euro, atât costă să vezi live, de acasă, ce face animalul adoptat

Începând cu luna martie, vizitatorii Grădinii Zoologice din Brașov pot adopta la distanță orice animal. Fondurile strânse sunt folosite pentru întreținerea parcului. Pentru 10 euro, numele donatorului se scrie pe un panou de onoare, aflat la intrarea în Zoo, iar pentru 2.500 de euro puteți vedea live, de acasă, ce face animalul dumneavoastră.

Animalele de la Zoo Brașov pot fi adoptate la distanță

La fel ca în marile grădini zoologice din Europa, la Zoo Brașov se poate adopta de luna aceasta orice animal sălbatic dintre cele 111 specii aflate în prezent în colecție.

Alexandru Ichim, jurnalist Euronews România: „În doar câteva zile de la deschiderea programului de adopție au fost deja câteva zeci de persoane care au adoptat un animal. Cel mai căutat a fost Panda Roșu, iar cea mai mare donație a fost de 100 de euro”.

Gabriel a venit cu fetița lui de numai trei ani special pentru a vedea animalele și poate chiar pentru a face o adopție la distanță.

Gabriel: „Cred că animalele de aici valorează mai mult, cu toate că sunt foarte puține și, sincer, aș adopta unul. Aș adopta un iepuraș, unul alb, am văzut că e super frumos”.

Reporter: Ai vrea să adopți un animal?

Fetiță: „Da”.

Reporter: Ce animal ți-a plăcut ție cel mai mult?

Fetiță: „Pisica”.

Cei care adoptă un animal la distanță primesc invitații gratuite la Zoo, de Ziua Părinților Adoptivi, fotografii și stickere. Iar dacă donația a fost una premium, pot vedea în timp real, pe un webcam, ce face animalul preferat.

Alexandru Ichim, jurnalist Euronews România: „Programul este deschis tuturor vizitatorilor Grădinii Zoologice din Brașov, iar o donație începe de la 10 euro și poate ajunge până la 2500 de euro”.

Vizitator: „Chiar ne uitam acum la preț și este chiar foarte OK”.

Vizitator: „Prețurile nu mi se par foarte mari, având în vedere că încep de la 10 euro”.

La gradina zoologică din Edinburgh, adopția la distanță a unui animal pornește de la 40 de lire sterline, iar la parcul zoo din Roma, prețul pachetului de adopție începe de la 50 de euro.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE