Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ziua Internațională Panda Roșu, sărbătorită la Zoo Braşov

La Brașov sunt singurele două exemplare de panda roșu din România. Peggy, femela, în vârstă de doi ani, a ajuns la Braşov în aprilie, iar Benjamin, masculul, în iulie, de la Zoo Zagreb.

Zeci de adulți și copii au mers la Grădina Zoologică din Brașov pentru a-i sărbătorii pe cei doi urși.

În toată lumea sunt mai puțin de 10.000 de exemplare, iar populația globală a scăzut cu 50% în ultimii 20 de ani.

Potrivit Worldwildlife.org, aceste animale, cu o înfăţişare asemănătoare unui urs, de până la 66 de centimetri lungime, au o blană pufoasă, de culoare roşcată, cu pete albe pe marginile feţei şi deasupra ochilor. Sunt animale extrem de acrobatice, care petrec majoritatea timpului în copaci.

Ei îşi folosesc cozile lungi, de până la 50 de centimetri, pentru a se acoperi în timpul iernii, în scopul a-şi asigura căldura. Panda roşu consumă în principal bambus, însă dieta sa include şi fructe, rădăcini, ierburi şi uneori peşte, ouă, rozătoare mici şi insecte. De altfel, se spune că termenul de panda provine din cuvântul nepalez "ponya", care înseamnă bambus sau animal ierbivor.

Aproape 50% din habitatul acestor animale se află în Himalaya de Est, însă tăierea copacilor şi a bambusului a dus la scăderea populaţiei de panda roşu într-o mare parte a arealului în care acesta poate fi întâlnit.

Panda roșu este o specie protejată, iar în captivitate, acesta poate trăi până la 14 ani.

 

 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE