Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Operațiune de salvare a peste 200 de balene pilot, eșuate pe o plajă din Tasmania

Aproximativ 230 de balene au eșuat pe coasta de vest a Tasmaniei, la doar câteva zile după ce 14 cașaloți au fost găsiți eșuați pe o insulă de pe coasta de sud-est. Grupul eșuat pe Ocean Beach pare să fie balene pilot și se presupune că cel puțin jumătate dintre ele sunt încă în viață, a declarat miercuri Departamentul de Resurse Naturale și Mediu din Tasmania.

Balena, specie protejată

David Midson, directorul general al Consiliului Coastei de Vest, a îndemnat oamenii să nu se apropie.

„Balenele sunt o specie protejată, chiar și după ce au decedat, și este o infracțiune să intervii asupra corpului”, a declarat departamentul de mediu.

Paisprezece cașaloți au fost descoperiți luni după-amiază pe Insula King, parte a statului Tasmania, în strâmtoarea Bass, între Melbourne și coasta de nord a Tasmaniei. Departamentul a declarat că nu este neobișnuit ca spermatozoizii să fie observați în Tasmania.

Balena pilot este cunoscută pentru eșuarea în masă, din motive care nu sunt în întregime înțelese. În urmă cu doi ani, aproximativ 470 de balene pilot cu aripioare lungi au fost găsite eșuate pe bancuri de nisip în largul coastei de vest a Tasmaniei, în cea mai mare eșuare în masă înregistrată vreodată în Australia.

După un efort de o săptămână, 111 dintre aceste balene au fost salvate, dar restul au murit.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE