Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Grădina Zoologică din Brașov are o nouă vedetă, un pui de maimuță colobus. Ce alte animale vor fi aduse lunile viitoare, în premieră

Grădina Zoologică din Brașov are un nou membru. Un pui de maimuță colobus, o specie rară, de altfel, s-a născut la finalul lunii decembrie. Totodată, Grădina Zoologică de la Brașov se pregătește de o premieră pentru România. În următoarele luni vor ajunge acolo pinguini, foci și lei de mare.

Rasa de maimuțe colobus este o rasă rară

Rasa de maimuțe colobus este o rasă rară, numărul exemplarelor de pe planetă fiind în continuă scădere. În grădinile zoologice aceștia trăiesc până la 25 de ani, dacă au condiții optime, așa cum sunt la Brașov.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, maimuțele din rasa colobus trăiesc pe timpul iernii în interior, pentru că au nevoie de o temperatură de aproximativ 23 de grade Celsius.

Un pui de colobus a devenit vedeta grădinii zoologice.

Alin Pânzaru, director Grădina Zoologică Brașov: „Avem un nou pui. S-a născut în data de 28 decembrie și este cel de-al treilea exemplar din această specie, pe care o avem încă din 2019, când am adus și alte specii de maimuțe.”

Roger Rois, șef serviciu Grădina Zoologică Brașov: „Este o specie rară, este coordonată la nivel european de o asociație printr-un program special, care se numește ESB și care este destinat speciilor al cărui număr în natură este în descreștere.”

Puiul de colobus estic alb cu negru a împlinit două săptămâni, dar momentan nu se cunoaște dacă este femelă sau mascul. Vizitatorii au putut deja să-l vadă, iar cei mai fericiți au fost copiii.

Vizitator: „E foarte drăguț că putem să vedem de aproape. S-au bucurat să îl vadă copiii.”

Vizitator: „L-am văzut, stă acolo la mamă ca la orice pui, se vede coada, dar e protejat de mamă.”

Grădina Zoologică din Brașov va adăposti 20 de pinguini, dar și foci și lei de mare

Anul acesta, la Zoo Brașov, ar putea avea loc și o premieră pentru țara noastră. Vor fi aduse animale mai puțin obișnuite.

În următoarele luni Grădina Zoologică din Brașov ar urma să adăpostească 20 de pinguini, dar și foci și lei de mare. Adăposturile au fost amenajate chiar în centrul Grădinii Zoologice din Brașov și au necesitat o pregătire îndelungată, pentru ca mediul lor să fie cât mai apropiat de cel natural.

Lucrările de amenajare sunt aproape finalizate și urmează procedurile de verificare și de transportare a animalelor.

Prețul unui bilet la Zoo Brașov este de 20 de lei pentru adulți și 10 lei pentru copii, elevi, studenți și pensionari.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE