Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Anchetă la spitalul unde s-a operat Prințesa de Wales. Catherine, vizată de teorii ale conspirației

Premierul Rishi Sunak le cere britanicilor, prin purtătorul său de cuvânt, să o sprijine pe prințesa de Wales, care este ținta unor teorii ale conspirației. În același timp, se face anchetă la clinica unde a fost operată în ianuarie. Asta, după ce presa a scris că cel puțin un angajat ar fi încercat să acceseze ilegal datele medicale ale lui Catherine.

Tabloidul britanic The Mirror a scris despre încălcarea securității la clinica de lux unde a fost operată și internată soția prințului William. Cel puțin un angajat de acolo ar fi fost surprins când încerca să vadă documentele medicale ale prințesei de Wales.

Directorul clinicii a promis măsuri rapide, dacă se constată că s-a întâmplat acest lucru. Pentru că tocmai discreția este unul dintre punctele forte ale spitalului.

De asemenea, autoritatea britanică pentru protecţia datelor a anunţat că verifică informaţiile apărute în presă potrivit cărora personalul de la spital ar fi încercat să acceseze datele medicale private ale acesteia, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Un purtător de cuvânt al Biroului Comisarului pentru Informaţii a spus miercuri: ''Confirmăm că ni s-a semnalat o încălcare şi evaluăm informaţia primită''.

De cealaltă parte, Palatul Kensington a spus că este ''o problemă a The London Clinic''.

Speculații pe tema adevăratei stări de sănătate a Prințesei de Wales

Presa de scandal din Marea Britanie, care ar plăti zeci de mii de lire pentru informații de asemenea calibru, a speculat pe marginea adevăratei stări de sănătate a lui Catherine. Și mai ales după ce la 8 martie a publicat o fotografie alături de copiii ei. Apoi a recunoscut că a editat-o, iar marile agenții de presă au anunțată că nu o mai folosesc. Analiștii spun că oamenii sunt interesați de acest subiect pentru că prințesa este foarte populară.

Daniel Allington, cercetător în domeniul teoriilor conspirației la King’s College din Londra: ”Oamenii speculează, alţii îi aud speculând şi nu-şi dau seama în ce măsură sunt doar speculaţii. Oamenii au sentimente puternice față de familia regală. Îi iubesc, îi urăsc, sau pot avea sentimente amestecat. Prințesa de Wales este unul dintre cei mai populari membri ai familiei regale. Este o figură regală populară. Chiar și oamenii care nu simpatizează familia regală vor spune, ei bine, Kate, este bine, nu-i așa? Deci oamenilor le pasă de ea, la fel cum le pasă de alți cunoscuți.”

După ce a suferit o operație abdominală, Casa Regală a anunțat că prințesa de Wales se va recupera și își amână orice angajament până după Paște. A precizat că nu a fost vorba de cancer, însă nu a oferit mai multe detalii. Lipsa aparițiilor publice ale lui Catherine în ultimele luni a alimentat tot felul de zvonuri, mai ales în presa tabloidă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE