Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prințesa de Wales recunoaște că a modificat fotografia pe care agențiile de presă au retras-o: ”Experimentez ocazional cu editarea”

Mai multe agenții de știri au retras o fotografie publicată de Palatul Kensington cu Catherine, prințesa de Wales a Marii Britanii, după ce o analiză post-publicare a arătat că aceasta nu respecta standardele lor editoriale, spune Reuters.

11/03/2024 , 12:43

Reacția Palatului Kensington

Prințesa de Walesa cerut scuze pentru orice confuzie legată de fotografia de familie de Ziua Mamei, spunând că "experimentează ocazional cu editarea"

”La fel ca mulți fotografi amatori, experimentez ocazional cu editarea. Am vrut să-mi exprim scuzele pentru orice confuzie pe care a provocat-o fotografia de familie pe care am împărtășit-o ieri. Sper că toți cei care au sărbătorit au avut o Zi a Mamei foarte fericită.”, se arată într-un comunicat al Palatului Kensington.

În poză apare Prințesa, alături de copiii ei, la casa lor din Windsor. Fotografia, făcută de Prințul William, a fost publicată de Ziua Mamei.

Prințesa de Wales le-a mulțumit tuturor pentru sprijinul oferit în ultimele două luni. La mijlocul lui ianuarie, ducesa Catherine a suferit o intervenție chirurgicală abdominală.

După externare, Palatul Kensington a anunțat că Prințesa de Wales va avea nevoie de o recuperare îndelungată. În aceeași perioadă, și Regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu o formă de cancer.

Monarhul Marii Britanii şi-a amânat toate îndatoririle publice, dar a anunțat că îşi va continua îndatoririle de stat.

Ce s-ar fi întâmplat cu fotografia

Dar, înainte ca imaginea familiei prințului William să fie postată online, aceasta ar fi trecut prin echipa de social media de la Palatul Kensington, care gestionează conturile online ale prințului și prințesei de Wales, potrivit BBC.

Este foarte posibil să se fi făcut o editare a fotografiei originale, ceea ce a dus acum la discrepanțe în aspectul acesteia.

Trebuie să știm că întreaga fotografie nu este un fals sau că Prințesa de Wales este mai bolnavă decât apare în imagine. Acest lucru pare puțin probabil și ar fi o strategie foarte riscantă din partea echipei de la Palatul Kensington.

Agențiile de presă, printre care Getty, Reuters, Associated Press și AFP, au retras fotografia mai târziu în cursul zilei.

Editorii de imagine de la Reuters au declarat că o parte din mâneca cardiganului fiicei lui Catherine nu se alinia corect, sugerând că imaginea a fost modificată.

Principalele agenții de imagine care distribuie fotografii de știri interzic publicarea imaginilor care au fost modificate în mod excesiv.

Palatul Kensington nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Regele Charles al III-lea, în vârstă de 75 de ani, a fost operat la finalul lunii ianuarie pentru prostata mărită, după ce a fost internat în spital. Monarhia britanică a fost destul de evazivă cu privire la intervenția suferită de rege, un lucru destul de des întâlnit în protocolul britanic.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE