Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce limbi străine vorbesc membrii Familiei Regale britanice

După moartea Reginei Elisabeta a II-a, localnicii din satul din jurul reședinței sale, Castelul Balmoral, au dezvăluit că le vorbea cu ușurință în dialectul doric local, potrivit Euronews World.

Această formă distinctivă a limbii scoțiene este vorbită de oamenii din nord-estul Scoției.

Dar abilitățile lingvistice ale Reginei nu s-au limitat doar la dialectele scoțiene locale. Același lucru este valabil și în cazul celorlalți membri ai Familiei Regale.

În calitate de figuri diplomatice globale, membrilor Familiei Regale li se cere să cunoască cel puțin două limbi.

Iată toate limbile europene vorbite de Familia Regală britanică.

Limba franceză

Una dintre cele mai vorbite limbi europene în rândul Familiei Regale britanice este franceza.

Regina Elisabeta a II-a vorbea fluent această limbă și, în rolul ei de diplomat, a ținut discursuri în franceză pe parcursul domniei sale, care a durat 70 de ani.

În 2020, Regele Charles al III-lea a vorbit fluent în franceză cu președintele Emmanuel Macron în timpul vizitei sale în Marea Britanie.

Regina Consort, Prințul William, Prințul Andrew, Prințesa Anne și o mulțime de alți membri ai Familiei Regale au, de asemenea, o anumită competență în ceea ce privește această limbă.

Limba germană

Germana este o altă limbă vorbită de mulți membri ai Familiei Regale.

Prințul Harry a vorbit și în germană la Düsseldorf, la începutul acestui an, recunoscând că și-ar dori să vorbească limba la fel de bine ca Prințul Phillip.

Regele Charles al III-lea vorbește, de asemenea, foarte bine limba germană, abilitate pe care a demonstrat-o de mai multe ori la ceremonii și evenimente din țară. Totodată, și Prințul William cunoaște destul de bine limba.

Limba greacă

Relația dintre Familia Regală britanică și cea din Grecia a fost de mult timp una complicată. Regina Elisabeta a II-a a vizitat 120 de țări în timpul domniei sale, dar niciodată Grecia.

Soțul ei, Prințul Phillip, s-a născut acolo, dar a plecat de mic, când familia lui a fugit din țară.

Regele Charles al III-lea, totuși, este un pasionat elenofil și a îmbrățișat legăturile sale familiale cu țara. Vorbește aproape fluent greaca și a vizitat Grecia de nenumărate ori.

Limba spaniolă

Atât Prințul George, cât și Prințesa Charlotte și Prințul Louis au învățat o parte din limbă de la dădaca lor, Maria Teresa Turrion Borrallo. Când George avea patru ani, Kate Middleton a dezvăluit, în timp ce vorbea la un eveniment, că fiul ei putea număra până la 10 în limba spaniolă.

De asemenea, Prințesa Charlotte este considerată a fi și mai pricepută.

Limba galeză

Regele Charles al III-lea poate vorbi destul de bine limba galeză. În pregătirea pentru învestitura sa oficială a studiat istoria Țării Galilor și limba galeză la University College of Wales din Aberystwyth.

De-a lungul anilor, a folosit limba galeza într-o serie de discursuri publice, dar, fiindcă a trecut atât de mult timp de când a studiat limba, este puțin probabil să fie fluent.

De asemenea, și fiul său, Prințul William, cunoaște limba galeză. Atât el, cât și Prințesa de Wales au studiat limba timp ce locuiau în Țara Galilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE