Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ducesa Catherine, prima prințesă de Wales de la regretata Lady Diana: „Va urma propria cale pentru acest rol”

După decesul Reginei Elisabeta a II-a și proclamarea Regelui Charles al III-lea, Prințul William și ducesa Catherine (Kate Middleton)au primit noi titluri. Astfel, ducele și ducesa de Cambridge au devenit prințul și prințesa de Wales. Kate Middleton devine, astfel, prima prințesă de Wales de la Diana.

Totodată, William și ducesa Catherine au primit și titlurile de duce și ducesă de Cornwall. Sunt așteptări mari de la noua prințesă de Wales, care ar putea să își asume mai multe responsabilități regale și angajamente ca soție a moștenitorului tronului britanic.

Kate Middleton intenționează să „creeze o nouă cale”, în timp ce își preia ușor rolul de prințesă de Wales, a spus ea.

Regele Charles al III-lea a confirmat schimbarea rolurilor ale prințul William și a soției sale în primul său discurs adresat națiunii ca monarh, vineri seară, potrivit The Guardian.

„Sunt mândru să-l numesc Prinț de Wales, Tywysog Cymru, titlul de care am fost atât de privilegiat să-l am atâta timp din viață. Cu Catherine alături de el, noul nostru prinț și prințesă de Wales, știu că vor continua să inspire și să conducă toate conversațiile noastre naționale, ajutând să-i aducem pe cei marginali în centrul atenției unde poate fi acordat ajutor vital”, a declarat Regele Charles al III-lea.

Camilla Parker Bowles a refuzat titlul

Titlul de prințesă de Wales a fost folosit încă din secolul al XIV-lea de către soția moștenitorului tronului englez, iar mai târziu britanic.

Nu a fost folosit oficial de când Diana, mama lui William și Harry, a murit în 1997, când William avea doar 15 ani – și este probabil să fie extrem de emoționant pentru mulți din cauza asocierii strânse cu ea.

Când Camilla s-a căsătorit cu Charles în 2005, s-a luat decizia că nu va folosi titlul deși are dreptul să o facă, din respect pentru Diana.

Kate Middleton este fiica lui Michael și Carole Middleton, un om de afaceri și fostă stewardesă. L-a cunoscut pe William în timp ce studia istoria artei la Universitatea St Andrews din Scoția. Aceștia s-au căsătorit în 2011.

Se crede că, după obținerea noului rol în familie, este probabil să se angajeze în mai multe proiecte regale și să primească mai multe responsabilități.

„Noua Prințesă de Wales apreciază istoria asociată cu acest rol, dar dă de înțeles că va dori să privească viitorul în timp ce își creează propria cale. William și Kate s-au concentrat pe mai puține organizații caritabile decât Charles, dar au făcut mai mult pentru cei pe care i-au ales.

Kate a fost din ce în ce mai activă și a arătat un interes deosebit pentru dezvoltare în primii ani, așa că îmi imaginez că și-ar dori ca moștenirea ei să arate că a făcut diferența în acest domeniu. Problema comparației cu Diana nu va apărea deoarece Kate nu este Camilla – și pentru că lucrurile au mers mai departe.

Cred că o reconciliere cu Sussex ar putea fi în cărți – există o putere în stabilitate, da, dar există o slăbiciune în diviziune.”, a declarat comentatorul regal Richard Fitzwilliams.

În discursul său, regele Carol a confirmat că William va prelua și titlul scoțian de Duce de Rothesay, iar Catherine devine ducesă de Rothesay – un titlu pe care îl poate folosi în vizitele în Scoția, dacă preferă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE