Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Misterul din jurul Prințesei de Wales, Catherine. Aparițiile oficiale și „dispariția” soției moștenitorului tronului britanic

Sunt multe necunoscute în momentul de față în jurul Prințesei Catherine și, aparent, și mai multe conspirații printre internauți, după ce soția moștenitorului tronului britanic a fost văzută ultima oară în urmă cu aproape trei luni. Oficial, cel puțin.

Timeline – aparițiile oficiale și „dispariția” Prințesei Catherine

25 decembrie 2023

Cea mai recentă apariție publică oficială a Prințesei de Wales a fost de Crăciun, când a participat la slujba ținută la o biserică din Sandringham, Norfolk, Anglia.

În acea zi de sărbătoare, arăta impecabil. Surâzătoare, ca de obicei, ținându-și copiii de mână, îmbrăcată într-un albastru regal din cap până în picioare.

17 ianuarie 2024

În ianuarie 2024, Catherine a fost supusă unei operații planificate.

Mai bine de trei săptămâni mai târziu, pe 17 ianuarie, Palatul Kensington transmitea că soția Prințului William a suferit o intervenţie chirurgicală abdominală și că este internată. La acel moment, oficialii au oferit puține detalii despre starea ei de sănătate, dar au ținut să precizeze că operația a fost un „succes”. Era de așteptat ca Prințesa de Wales să rămână spitalizată până la două săptămâni.

În aceeași zi, după câteva ore, Palatul Buckingham anunța că Regele Charles al III-lea va fi operat pentru o afecțiune a prostatei.

18 ianuarie 2024

La doar o zi, Prințul William era fotografiat când pleca de la spitalul unde era internată soția lui. Prima și ultima oară când a fost fotografiat acolo. De precizat că nici copiii cuplului regal nu au mers niciodată la spital să își vadă mama.

29 ianuarie 2024

Viitoarea regină a Marii Britanii se întoarce acasă. La Windsor.

Soţia moştenitorului coroanei britanice a fost externată după 13 zile din spitalul din Londra unde a fost operată, preciza biroul de presă al Palatului Kensington. De asemenea, oficialii declarau că va urma o perioadă de recuperare, acasă, de două-trei luni și că Prințesa de Wales nu își va relua îndatoririle publice decât după Paște, acest lucru însemnând după sfârșitul lunii martie.

Nu au existat fotografii cu Catherine în timp ce părăsește clinica, în acea zi, precizează New York Times.

5 februarie 2024

Vestea că monarhul are cancer face înconjurul lumii.

4 martie 2024

În tot acest timp au început să apară tot mai multe semne de întrebare. Fanii regali își făceau griji: Unde se află Kate Middleton, în ce stadiu este recuperarea ei? Tot în acea perioadă, TMZ a publicat o imagine făcută de paparazzi în care s-a presupus că Prințesa de Wales se află într-un autoturism condus de mama ei.

Nicio reacție oficială despre apariție. Potrivit Daily Mail, fotografia nici nu a fost difuzată la TV în Regatul Unit pentru că familia regală ceruse intimitate pe parcursul convalescenței.

10 martie 2024

Prima fotografie oficială cu Catherine, după spitalizare, a fost publicată pe X de Palatul Kensington de Ziua Mamei.

O prințesă înconjurată de doi prinți și o altă prințesă, cei trei copii ai ei: George, Louis și Charlotte. În mesaj erau aduse mulțumiri celor care i-au urat sănătate Prințesei de Wales în ultima perioadă.

O imagine care a atras atenția. Pasionată de fotografie, prințesa de Wales a recunoscut, ulterior, că i-a făcut ajustări minore.

„La fel ca mulți fotografi amatori, experimentez ocazional cu editarea. Am vrut să-mi exprim scuzele pentru orice confuzie pe care a provocat-o fotografia de familie pe care am împărtășit-o”, spunea comunicatul Palatului Kensington.

11 martie 2024

E ziua când Catherine ar fi fost surprinsă din nou într-o mașină, de data aceasta alături de soț. O imagine care a stârnit de asemenea controverse, legate de identitatea femeii care îl însoțea pe William.

Fotograful a dat asigurări, însă, că imaginea nu a fost modificată în niciun fel.

18 martie 2024

Iar în weekend, un martor ar fi filmat-o pe prințesă, „relaxată și zâmbitoare”, sâmbătă, alături de soțul ei, când făceau cumpărături, în Windsor.

Tabloidul The Sun a publicat înregistrarea video cu precizarea că aceasta ar fi, de fapt, prima ei apariție de după operație.

Și de data asta sunt, însă, sceptici, care susțin că videoclipul este „fals”, mai ales că Palatul Kensington nu a făcut niciun comentariu cu privire la acea filmare. De altfel, reprezentații regalității britanice au precizat de curând că ce au avut de spus au spus deja despre prințesă, care „continuă să se simtă bine”, potrivit agenţiei britanice de presă PA.

8 iunie 2024

Prințesa de Wales ar fi urmat să aibă totuși o apariție oficială pe 8 iunie, la evenimentulTrooping the Colour, conform unei informații transmise inițial de armata britanică și eliminată de pe site, după ce Palatul Kensington nu a confirmat-o.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE