Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE. Regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu cancer. Reacția premierului Rishi Sunak

Regele Charles al treilea al Marii Britanic are cancer. Anunțul a fost făcut chiar de către Palatul Buckingham.

Regele Charles al III-lea are o "formă de cancer", descoperită în timpul operaţiei de prostată la care a fost supus în urmă cu aproximativ zece zile şi a început un tratament fără să prevadă încetarea activităţilor sale, a indicat Palatul Buckingham.

Natura exactă a cancerului nu a fost dezvăluită, însă conform comunicatului oficial al palatului, regele a început de luni „tratamente regulate”.

Palatul Buckingham spune că regele ”rămâne pe deplin pozitiv în ceea ce privește tratamentul său și așteaptă cu nerăbdare să revină la serviciul public deplin cât mai curând posibil”.

"Majestatea Sa a început astăzi un program de tratamente programate, în cursul cărora a fost sfătuit de medici să-şi amâne sarcinile publice", a menţionat palatul. "Pe tot parcursul acestei perioade, Majestatea Sa va continua să se ocupe de afaceri de stat şi documente oficiale, ca de obicei", notează sursa citată.

06/02/2024 , 10:46

Rishi Sunak: Cancerul Regelui Charles al III-lea a fost ”depistat la timp”

Premierul britanic Rishi Sunak s-a declarat șocat și întristat după ce a aflat că Regele Charles al III-lea are cancer, însă a precizat că boala de care suferă suveranul britanic a fost depistată la timp, potrivit The Guardian.

”Evident, ca toată lumea, am fost șocat și întristat, și transmitem toate gândurile Regelui și de familia sale. Din fericire, acest lucru (boala) a fost depistat la timp”, a declarat Rishi Sunak, la BBC Radio 5.

Șeful Guvernului de la Londra a precizat că toată lumea va spera ca Regele "să primească tratamentul de care are nevoie și să se recupereze complet".

06/02/2024 , 10:07

Mesajul lui Klaus Iohannis după ce Regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu cancer

Președintele Klaus Iohannis a transmis că că este alături de Regele Charles al III-lea ”în aceste momente dificile”, după ce suveranul britanic a fost diagnosticat cu cancer.

”Gândurile noastre se îndreaptă către Majestatea Sa Regele Charles al III-lea și Familia Regală, precum și către poporul Regatului Unit în aceste momente dificile. Îi dorim Majestății Sale o recuperare completă”, a transmis președintele Klaus Iohannis, pe platforma X (fosta Twitter).

05/02/2024 , 20:36

Prințul Harry vine în Marea Britanie

Potrivit postului național britanic de televiziune, fiul său cel mic, Prințul Harry, Duce de Sussex, care a renunțat la îndatoririle regale și se află în prezent în Statele Unite, a discutat cu tatăl său despre diagnosticul acestuia. Acesta planifică să vină în Marea Britanie în zilele următoare pentru a-l vizita pe tatăl său.

05/02/2024 , 20:35

Regele Charles va rămâne implicat în afacerile de stat

Palatul Buckingham a confirmat că Regele Charles va rămâne implicat în afacerile de stat în timpul tratamentului său, continuând să efectueze sarcini precum semnarea documentelor oficiale.

Regele Charles al III-lea va amâna doar evenimentele publice, menținându-și angajamentele constituționale.

05/02/2024 , 20:25

Primul ministru scoțian, mesaj de solidaritate pentru Regele Charles al III-lea

Prim-ministru al Scoției, Humza Yousaf, spune într-o declarație că „gândurile și rugăciunile sale sunt cu Majestatea Sa Regele”.

”Îi doresc tot binele pentru o recuperare rapidă și să se întoarcă la viața publică. Gândurile mele sunt și la Majestatea Sa Regina și la alți membri ai Familiei Regale în ceea ce știu că va fi un moment îngrijorător pentru toți”, a declarat acesta pe platforma de socializare X.

05/02/2024 , 20:21

Reacția primului ministru al Marii Britanii: ”Toată țara îi dorește binele”

Prim-ministrul Rishi Sunak a transmis un mesaj de solidaritate pe platfroma de socializare X. Acesta a menționat că toată țara este alături de Regele Charles al III-lea și speră să revină la îndatoririle sale cât mai curând posibil.

”Îi urez Majestății sale însănătoșire grabnică. Nu mă îndoiesc că va reveni la putere maximă în cel mai scurt timp și știu că toată țara îi dorește binele”.

Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea

Regele Charles al treilea, în vârstă de 75 de ani, a fost operat recent de o afecțiune benignă a prostatei. Cu ocazia investigațiilor făcute atunci, a fost depistată și forma de cancer. El a fost internat câteva zile într-o clinică de lux din Londra, unde și nora sa, Prințesa Kate , a suferit o operație la abdomen. În comunicatul de la Buckingham se precizează că monarhul a ales să împărtășească diagnosticul său pentru a preveni speculațiile.

Palatul Buckingham a afirmat că Regele a ales să dezvăluie public tratamentul său pentru prostată mărită cu intenția de a încuraja mai mulți bărbați să efectueze controale medicale. Regele a fost bucuros că a contribuit la creșterea conștientizării cu privire la această problemă, observând o creștere a accesărilor pe site-ul serviciului public de sănătate legate de afecțiunile prostatei.

Ultima apariție publică a Regelui Charles a avut loc duminica trecută la o slujbă din Sandringham unde a salutat mulțimea.

Charles a devenit rege după moartea mamei sale, regina Elisabeta a doua, în septembrie 2022.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE