Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Regele Charles al III-lea a fost externat. Care este starea monarhului britanic după operația la prostată

Regele Charles al III-lea şi nora sa Kate, prinţesa de Wales, au fost externaţi luni din clinica din Londra, în care amândoi au fost supuşi unor intervenţii chirurgicale, relatează agenția Reuters, citată de Agerpres.

În vârstă de 75 de ani, Regele Charles al III-lea a fost internat în spital trei nopți pentru o operație corectoare cauzată de o hipertrofie de prostată. La externarea din London Clinic, suveranul britanic a zâmbit şi a salutat mulţimea, fiind însoţit de soţia lui, regina Camilla.

În aceeași zi, Prinţesa Kate a fost şi ea externată. Soția Prințului William a petrecut două săptămâni în acelaşi spital privat londonez în urma unei operaţii abdominale, notează sursa citată.

Anunțul Palatul Buckingham după externarea Regelui Charles al III-lea

Palatul Buckingham a anunțat că Regele Charles a fost vizitat la spital de regina Camilla în fiecare zi pe parcursul internării sale. Monarhul britanic a transmis mulțumiri echipei medicale de la London Clinic şi tuturor celor care l-au ajutat în perioada de spitalizare.

"Regele a fost externat în această după-amiază în urma unui tratament medical planificat şi şi-a reprogramat viitoarele angajamente publice pentru a permite o perioadă de recuperare privată", a precizat Palatul Buckingham.

Intervenția chirurgicală la care a fost supusă Prințesa Kate

Prinţesa Kate (42 de ani) face "progrese bune", a anunţat biroul ei de presă de la Palatul Kensington. Soţia moştenitorului tronului britanic, prinţul William, s-a întors la reşedinţa sa din Windsor.

Prințesa Kate a fost operată din cauza unei afecţiuni nespecificate, însă nu este una de natură canceroasă. Intervenția chirurgicală a avut loc la London Clinic, în prima parte a lunii ianuarie.

În mod normal, Familia Regală britanică nu face publice detalii despre bolile cu care sunt diagnosticaţi membrii săi, pe motiv că toate problemele medicale sunt considerate o chestiune privată.

În schimb, Regele Charles al III-lea a ţinut să dezvăluie detalii despre starea sa de sănătate pentru a încuraja alţi bărbaţi care se confruntă cu simptome să se prezinte la un control medical.

Ce este hipertrofia de prostată, afecțiunea pentru care Regele Charles a fost nevoit să se opereze

Monarhul britanic a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală pentru a trata o hipertrofie de prostată. Aceasta este o afecţiune benignă şi frecvent întâlnită în rândul bărbaţilor cu vârste de peste 50 de ani, după cum a anunţat Palatul Buckingham pe 17 ianuarie.

Serviciul Naţional de Sănătate din Regatul Unit (NHS) a anunţat că, de când a fost dezvăluit diagnosticul suveranului, numărul de vizite pe pagina sa de internet, care oferă sfaturi despre mărirea prostatei, a crescut cu 1000%.

Potrivit Reuters, Prinţesa Kate nu va putea să îşi reia angajamentele oficiale decât abia după Paştele catolic. La rândul său, Prinţul William şi-a redus programul de lucru pentru a acorda prioritate familiei sale şi pentru a avea grijă de cei trei copii ai cuplului: prinţul George, în vârstă de 10 ani, prinţesa Charlotte, în vârstă de opt ani, şi prinţul Louis, în vârstă de cinci ani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE