Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Yogy, cel mai bătrân urs brun din România, a murit la 43 de ani

Cel mai în vârstă urs brun din România, a murit la 43 de ani. Ursul Yogy avea nevoie în ultima perioadă de calmante pentru durere, după ce a început să aibă dificultăți în mișcare, în vara anului 2023. De atunci starea lui de sănătate a fost monitorizată cu atenție, potrivit Asociației Milioane de Prieteni Libearty - Bear Sanctuary.

”Veteranul de vârstă al Sanctuarului Libearty și probabil al doilea cel mai în vârstă urs brun din lume (43 de ani) a devenit astăzi o steluță din Ursa Mare. Salvat după 30 de ani de captivitate la Zoo Sibiu, Yogy ne-a uimit mereu cu poftă lui de viață și curiozitatea de a cunoaște fiecare petec de pământ din pădurea Sanctuarului AMP Libearty.

Din păcate, la începutul verii trecute, semnele bătrâneții s-au făcut simțite. A început să meargă greu, să se ridice cu dificultate, așa că a fost retras într-un țarc mai mic unde starea de sănătate i-a putut fi monitorizată cu atenție. În ultima perioadă avea mai mereu nevoie de calmante de durere.

În aceasta dimineață Yogy a închis ochii pentru ultima oară și a plecat la cer să se întâlnească cu ceilalți urși care trăiesc acum doar în inimile noastre”, transmite AMP Libearty - Bear Sanctuary.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE