Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Recordul lui Bobi, ”cel mai bătrân câine din lume”, anchetat pentru posibilă fraudă. Titlul Guinness a fost suspendat

Când Bobi - "cel mai bătrân câine din lume" - a împlinit 31 de ani anul trecut, lumea a sărbătorit împreună cu el. Iar când a murit în octombrie, lumea l-a plâns. Dar acum, titlul său record este pus sub semnul întrebării. După ce veterinarii și alți experți au ridicat suspiciuni cu privire la vârsta lui Bobi în urma morții sale, Guinness World Records a lansat o anchetă, potrivit Euronews Green.

În timp ce examinarea este în curs de desfășurare, a fost suspendat titlul lui Bobi. De asemenea, temporar au fost oprite și cererile pentru titlul de cel mai bătrân câine în viață din lume și cel mai bătrân câine din toate timpurile.

"În timp ce revizuirea noastră este în curs de desfășurare, am decis să punem temporar în pauză ambele titluri de record pentru cel mai bătrân câine în viață și cel mai bătrân câine dintotdeauna doar până când toate concluziile noastre vor fi puse la punct", a declarat Guinness World Records pentru agenția de știri Associated Press, prin e-mail, marți.

De ce este pusă sub semnul întrebării vârsta lui Bobi?

Bobi era un Rafeiro do Alentejo de rasă pură, o rasă portugheză de câine păzitor de animale care trăiește, de obicei, între 12 și 14 ani - cei care au o greutate în plus, precum Bobi, adesea nu reușesc să ajungă la această vârstă.

Guinness World Records a declarat că a primit corespondență de la unii veterinari care au pus la îndoială vârsta câinelui și a luat act de comentariile publice ale veterinarilor și ale altor profesioniști.

Unele persoane au spus că afirmația privind vârsta lui Bobi se bazează pe cuvântul proprietarului, iar detectivii cu ochi de vultur au subliniat că imaginile online ale câinelui din anii '90 îl arătau cu labele de culori diferite, potrivit ziarului britanic The Guardian. Vârsta sa exactă nu a putut fi verificată prin teste genetice.

Revista de tehnologie și cultură Wired a lansat în decembrie o investigație care a descoperit că baza de date a guvernului portughez pentru înregistrarea animalelor de companie nu a fost niciodată contactată pentru a confirma vârsta lui Bobi.

Precedentul record era deținut de Bluey, un câine ciobănesc australian care a murit în 1939, la vârsta de 29 de ani și cinci luni.

Proprietarul lui Bobi spune că acuzațiile sunt false

Bobi și-a trăit întreaga viață alături de familia Costa în satul rural Conqueiros din Leiria, în vestul Portugaliei.

Proprietarul său, Leonel Costa, susține că veterinarii încearcă să defăimeze moștenirea lui Bobi, deoarece consumul de hrană umană a fost citat ca fiind unul dintre secretele bătrâneții sale - lucru care adesea nu este recomandat de experții în animale de companie - relatează agenția de știri Reuters.

Titlul lui Bobi este în prezent în pauză, în timp ce Guinness World Records efectuează o revizuire, despre care a spus că nu ar trebui să dureze mai mult de trei luni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE