Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bobi, cel mai bătrân câine din lume, a împlinit 31 de ani

Cățelul portughez a a doborât recordul pentru cel mai bătrân câine din istorie, în februarie. Acum, el sărbătorește vârsta de 31 de ani, potrivit euronews.com.

Guinness World Records a transmis că o mare petrecere de ziua de naștere este planificată pentru Bobi.

Sănătatea lui Bobi a fost „puțin afectată” după toată atenția din mass-media pe care a primit-o, dar acum câinele se simte mai bine, dezvăluie proprietarul său.

Bobi este un Rafeiro do Alentejo de rasă pură, un câine portughez care păzește de obicei turmele de animale domestice.

Câți ani are cel mai bătrân câine din lume?

Bobi s-a născut pe 11 mai 1992, ceea ce echivalează cu vârsta de 31 de ani pentru oameni.

El a doborât recordul pentru cel mai bătrân câine în viață, despre care, până de curând, se credea că este Spike, în vârstă de 23 de ani, un chihuahua care trăiește în Ohio, SUA.

Spike a primit titlul în urmă cu doar două săptămâni. Apoi, Guinness World Records a primit informații despre Bobi, care este cu mult mai în vârstă, și care nu numai că i-a furat titlul lui Spike, dar și-a câștigat recunoașterea drept cel mai bătrân câine din toate timpurile.

Recordul anterior a fost deținut de Bluey, un câine de vite australian care a murit în 1939, la vârsta de 29 de ani și cinci luni.

Câinii trăiesc de obicei doar 10 până la 13 ani omenești. Cea mai bătrână pisică din lume are 26 de ani.

Vârsta lui Bobi a fost verificată de medicul său veterinar și într-o bază de date pentru animale autorizată de guvernul portughez.

Cine deține cel mai bătrân câine din lume?

Bobi este deținut de familia Costa, de când s-a născut într-o anexă de lângă casă, unde oamenii își depozitau lemnele, în 1992.

Unul dintre proprietarii săi, Leonel Costa, acum în vârstă de 38 de ani, avea la acea vreme opt ani.

Tatăl său a decis că nu-i poate păstra pe Bobi și cei trei frați ai săi și a plănuit să-i îngroape pentru a nu supraviețui.

Totuși, tatăl lui Leonel nu și-a dat seama că Bobi, de fapt, s-a ascuns și a supraviețuit.

Leonel și frații săi au decis să-l păstreze pe Bobi în secret.

În ciuda faptului că au fost pedepsiți când planul lor a fost descoperit de părinți, băieții și-au dus la bun sfârșit misiunea, iar Bobi a devenit parte din familie.

Cum a fost viața lui Bobi pentru a ajunge să fie atât de bătrân?

Leonel pune longevitatea uluitoare a lui Bobi pe seama „mediul calm și pașnic” în care trăiește „departe de orașe ”, conform Guinness World Records.

A fost hrănit întotdeauna cu aceleași bucate pe care le mâncau proprietarii săi umani - înmuiate în apă pentru a îndepărta orice condiment. Bobi bea aproximativ un litru de apă pe zi, potrivit proprietarilor săi.

Bobi nu a fost niciodată pus în lesă. În schimb, a fost liber să cutreiere pădurile și terenurile agricole din jurul casei familiei Costa.

Acum, la bătrânețe, vederea îi slăbește și stă mai aproape de casă, petrecând timpul cu pisicile familiei în grădina din spate.

Mama lui Bobi, Gira, a trăit până la 18 ani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE