Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cine sunt tinerii descendenți ai familiilor regale europene

Deși majoritatea națiunilor europene nu mai au monarhie - au mai rămas doar 12 regate și principate - și majoritatea membrilor acestor familii regale au puțină putere reală, acestea prezintă în continuare interes pentru multe persoane.

Probabil că cea mai faimoasă familie regală dintre toate este cea britanică - cu noii regi încoronați Charles și Camilla - se află într-un loc dificil din punct de vedere al relațiilor publice.

Noul rege și noua regină au în jur de 70 de ani, iar moștenitorul William și soția sa Catherine au peste 40 de ani, iar copiii lor sunt încă prea mici pentru a inspira prea mult entuziasm. Este o imagine similară și pentru familia regală nordică. Pe continent, însă, imaginea este foarte diferită.

Alături de Leonor, Prințesa de Austria, pare să existe o serie nesfârșită de tineri regali cu chipuri proaspete, gata să inspire fanii monarhei din întreaga Europă - și nu numai, potrivit Euronews.com.

Prințul Nikolai al Danemarcei

Danez în vârstă de 24 de ani este doar al șaptelea în linia de succesiune la tron, dar popularitatea sa se extinde mult mai mult decât rădăcinile sale regale. Nepot al reginei domnești Margrethe a II-a, Nikolai este poate cel mai bine cunoscut pentru activitatea sa în industria modellingului.

El și-a făcut debutul pe podium în 2018, la Săptămâna Modei de la Londra, pentru brandul de patrimoniu britanic Burberry. De atunci, el a devenit sinonim cu casa franceză de lux Dior Homme și, în special, cu colecțiile directorului de creație Kim Jones. Nikolai a defilat în numeroase prezentări pentru această marcă și a apărut și în campanii.

Apărând pe coperta revistei Vogue Ucraina, el a declarat revistei: "Pentru început, nu știu cum este să fii altcineva, nu un membru al familiei regale. Am avut o copilărie specială, am putea spune privilegiată - și o apreciez cu adevărat. Acum, duc o viață obișnuită, foarte plăcută. Singurul lucru este că mă recunosc mereu."

Prințesa Eloise a Țărilor de Jos

Eloise, a cincea în linia de succesiune la tronul Olandei, este contesă și nepoată a fostei regine Beatrix.  Este, de asemenea, o regină foarte modernă. Cunoscută drept "regina selfie", ea se mândrește cu 425.000 de urmăritori numai pe Instagram.

La începutul acestui an, ea a transmis un mesaj fanilor săi de pe Instagram pentru a ajuta la promovarea sustenabilității în modă.

La începutul acestui an, Eloise a apărut în calitate de jurat în cadrul reality show-ului olandez Nikkie's Makeup Mansion, unde zece profesioniști creativi concurează pentru a câștiga un premiu de top.

În 2021, ea a publicat, de asemenea, o carte, Learning By Doing, în care a scris despre mâncare, călătorii și haine, și a răspuns la întrebările fanilor săi de pe rețelele de socializare.

Ea este fiica Prințului Constantijn și a Prințesei Laurențian a Țărilor de Jos și este nepoata regelui în exercițiu Willem-Alexander.

Oficial, Eloise nu mai este membră a nucleului casei regale după abdicarea bunicii sale Beatrix în 2013. Ea nu discută adesea despre legăturile sale aristocratice pe rețelele de socializare, dar o parte din atracția ei se datorează cu siguranță legăturilor sale familiale foarte prestigioase.

Prințesa Alexandra de Luxemburg

Alexandra, în vârstă de 32 de ani, singura fiică a Marelui Duce și a Ducesei de Luxemburg, a fost de fapt exclusă din linia de succesiune a micii națiuni până în 2011, când a fost adoptată primogenitura absolută în ceea ce privește descendenții Marelui Duce Henri.

În termeni simpli, asta înseamnă că doar primul născut al unui lider regal putea fi încoronat. De când a intrat în vigoare această hotărâre, ea este acum a șasea în linia de succesiune la tron.

Este cunoscută ca o jucătoare de tenis pasionată și face voluntariat ajutând la învățarea refugiaților. Prințesa și-a anunțat logodna cu Nicolas Bagory în noiembrie 2022, iar cei doi s-au căsătorit în luna aprilie a acestui an.

Prințesa Alexandra de Hanovra

În ciuda titlului ușor înșelător, Alexandra este de fapt a 13-a în linia de succesiune la tronul principatului Monaco. Nepoata suveranului domnitor al Monaco, Albert al II-lea, este fiica Prințesei Caroline de Monaco, o muză de lungă durată a regretatului Karl Lagerfeld.

Alexandra este, de asemenea, nepoata regretatei și marii actrițe Grace Kelly, deși aceasta a murit cu 17 ani înainte ca Alexandra să se nască.

Tânăra membră a familiei regale s-a impus de mult timp ca o patinatoare artistică de juniori desăvârșită, reprezentând chiar Monaco la Jocurile Olimpice Europene de Tineret.

La fel ca și celebra ei soră vitregă regală Charlotte Casiraghi, Alexandra și-a construit o reputație de pasionată de modă și poate fi adesea văzută în primul rând la prezentările unor creatori de top precum Stella McCartney, Dior și, bineînțeles, Chanel.

Din partea tatălui ei, Ernst August von Hannover, este descendentă a reginei Victoria a Marii Britanii și a regelui Christian al IX-lea al Danemarcei.

Prințul Georg de Liechtenstein

Al doilea fiu al lui Alois, Prinț moștenitor de Liechtenstein și al Sofiei, Prințesă moștenitoare de Liechtenstein, Georg are doi frați mai mari: Prințul Joseph și Prințesa Marie-Caroline și un frate mai mic, Prințul Nikolaus.

Sophie este exclusă din linia de succesiune din cauza faptului că este de sex feminin, ceea ce contravine legilor familiei regale din Liechtenstein.

Totuși, ea sau frații ei nu au prea multe motive să fie prea supărați, mai ales având în vedere că bunicul său, prințul Hans Adam II, a raportat la începutul acestui an active record ale grupului său LGT. Compania este evaluată la o sumă impresionantă de 306 miliarde de franci elvețieni - ceea ce echivalează cu aproximativ 318 miliarde de euro.

Victoria de Marichalar y Borbón

Nepoată a regelui Felipe al VI-lea, ea este a cincea în linia de succesiune la tronul Spaniei, după verișoarele sale, fiicele lui Felipe, Leonor și Infanta Sofía, mama sa, Infanta Elena, și fratele său, Felipe.

Având în vedere faptul că este destul de puțin probabil să domnească peste Spania prea curând, tânăra de 23 de ani profită de șansa de a-și face un nume pe rețelele de socializare.

Datorită prezenței sale online - are 264.000 de urmăritori numai pe Instagram - ea devine rapid un model de top pe scena socială europeană.

Cunoscută pentru dragostea ei pentru modă, a fost comparată de mult timp cu mătușa ei elegantă, regina Letizia, care a fost aclamată ca fiind cea mai bine îmbrăcată la încoronarea monarhilor britanici Charles și Camilla în luna mai.

Victoria a făcut senzație și pe TikTok, apariția ei într-un videoclip postat de starul pop spaniol Omar Montes a adunat milioane de vizualizări în doar 24 de ore.

Ea este populară și offline, apărând adesea la săptămânile modei și făcând parteneriate cu mărci prestigioase precum Longchamp în postările sale pe rețelele de socializare.

Ferdinand Zvonimir von Habsburg, arhiduce regal al Austriei

Pe lângă faptul că își menține poziția de moștenitor al dinastiei, este un pilot de curse auto de succes, conducând în prezent în Campionatul Mondial de Anduranță FIA cu echipa WRT și în European Le Mans Series cu Prema.

În 2021, Ferdinand a câștigat Cursa de 24 de ore de la Le Mans și Campionatul Mondial de Anduranță FIA la clasa LMP2.

Lady Louise Windsor

La doar 19 ani, Lady Louise Windsor este una dintre cele mai puțin cunoscute nepoate ale regretatei regine Elisabeta a II-a.

Cel mai mare copil al prințului Edward și al lui Sophie, ducesă de Edinburgh, Louise studiază în prezent limba engleză la Universitatea St Andrew's din Scoția, una dintre universitățile preferate de familia regală.

După terminarea facultății, nu este clar care va fi rolul lui Louise în familia regală. Regele Charles și-a exprimat dorința de a "slăbi" monarhia, așa că se pare că Louise și fratele ei, James, în vârstă de 15 ani, nu vor prelua, probabil, în viitor, mantia de membri ai familiei regale care lucrează.

În același timp, există în mod constant noi nașteri de nobili și, prin urmare, întotdeauna cineva nou pe care fanii familiei regale să se concentreze, după cum spune aristocrata britanică Lady Victoria Hervey pentru Euronews.

"Elisabeta a Belgiei este tânără și elegantă și a intrat recent în scenă, iar cei care vor fi urmăriți în viitor vor fi gemenii prințului Albert de Monaco și, bineînțeles, copiii prințului William", spune ea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE