Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alertă la metroul din New York: Garda Națională caută arme, după mai multe incidente violente

Guvernatoarea statului New York trimite Garda Națională în rețeaua de metrou, pentru a căuta arme. Măsura vine ca urmare a unei serii de infracțiuni grave, care au avut loc la metroul newyorkez.

Guvernatoarea a detașat 750 de membri ai Gărzii Naționale și 250 de ofițeri de stat pentru a ajuta Departamentul de Poliție din New York să verifice bagajele pasagerilor.

Kathy Hochul, guvernatoarea statului New York: Voi mobiliza aproape 1.000 de membri ai Poliției Statului New York, ai poliției metropolitane și ai Gărzii Naționale pentru a efectua verificări ale bagajelor în cele mai aglomerate stații de transport în comun din oraș.

Dacă unii călători sunt deranjați de aceste controale, alți newyorkezi cred că verificările sunt binevenite.

Călătoare: Verificarea bagajelor este un mod de a umbla la proprietatea personală și nu sunt de acord cu acest lucru. Nu permit acest lucru atunci când merg la Walmart și nu știu de ce aș permite acest lucru în metrou.

Călător: Uneori, când mă grăbesc și am o geantă, nu-mi place să fiu oprit. Așa că încerc să văd dacă mă opresc ei pe mine sau pe altcineva care nu arată ca mine. Dar, în general, sper că fac ceea ce trebuie.

Călătoare: Știi ceva? Da, este aleatoriu și avem nevoie de acest sistem. Și dacă nu ai o problemă, care este problema? Doar deschideți-vă geanta.

Călător: Poate fi de ajutor pentru că, cine știe, s-ar putea să mai avem teroriști printre noi. Cred că avem nevoie de ei aici. Doar pentru a ne proteja pe noi, asta e tot.

Verificările cerute de guvernatoarea statului New York fac parte dintr-un plan amplu de combatere a criminalității la metrou. Kathy Hochul a propus chiar o lege care să le interzică accesul la metrou tuturor celor care au agresat un pasager vreodată.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE