Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atac armat în Minnesota. Doi polițiști și un pompier, uciși în timp ce încercau să salveze mai mulți copii

Un bărbat ce avea asupra sa mai multe arme și cantități mari de muniție a deschis focul asupra echipajelor de poliție dintr-o locuință din Minnesota în care se baricadase duminică alături de șapte copii. În urma schimbului de focuri, doi ofițeri și un pompier ce acorda primul ajutor uneia dintre victime au fost uciși. De asemenea, un al treilea polițist a fost rănit, în timp ce principalul suspect a fost împușcat mortal.

Incidentul șocant a avut loc duminică în Burnsville, o suburbie a orașului american Minneapolis din Minnesota. Un bărbat înarmat s-a baricadat într-o locuință alături de familie, printre care și șapte copii cu vârste cuprinse între 2 și 15 ani, a precizat Drew Evans, șeful Serviciului de Investigații penale din Minnesota, potrivit The Associated Press.

După mai bine de patru ore de discuții cu echipele de negociatori, individul a deschis focul asupra echipajelor de poliție și de pompieri mobilizate la fața locului. Un pompier a fost împușcat în timp ce acorda primul ajutor unui polițist rănit.

Suspectul ce avea asupra sa mai multe arme și cantități mari de muniție a tras asupra polițiștilor atât de etajele superioare ale clădirii, cât și de la cele inferioare.

"Încă nu știm exact cum a avut loc incidentul. Cert este că mai mulți ofițeri au ripostat cu focuri de armă”, a precizat Evans.

Potrivit autorităților, suspectul a fost găsit mort în locuință. Familia și copiii acestuia au fost eliberați, iar niciunul dintre aceștia nu a fost rănit.

Oficialii americani au făcut public faptul că polițiștii uciși în timpul intervenției sunt doi bărbați, în vârstă de 27 de ani. De asemenea, pompierul împușcat mortal avea 40 de ani și era paramedic din anul 2019.

Potrivit sursei citate, un alt polițist a fost rănit în timpul schimbului de focuri și a fost transportat la spital.

Guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz, a decis ca steagurile să fie coborâte în bernă, pentru a-i onora pe cei căzuți la datorie.

Aproape 64.000 de persoane trăiesc în Burnsville, o localitate situată la 24 de kilometri sud de Minneapolis.

Zeci de mii de oameni mor în atacuri armate în SUA

Atacuri armate se produc în mod regulat în Statele Unite. Aproximativ 49.000 de persoane au murit în atacuri armate în Statele Unite în 2021, comparativ cu 45.000 în 2020, care a fost deja un an record. Aceasta înseamnă peste 130 de decese pe zi, dintre care mai mult de jumătate sunt sinucideri.

Atacurile armate frecvente din SUA au adus de mult timp în discuție solicitări pentru legi mai stricte asupra regimului armelor. Din iulie 2021, în statul Iowa nu este necesar un permis pentru a cumpăra o armă sau pentru a avea o armă de foc în public, cu toate că legea spune că se impune o verificare a antecedentelor pentru oricine cumpără o armă fără a avea permis.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE