Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Inundații în New York în urma ploilor torențiale. A fost decretată starea de urgență

Străzile din New York au fost inundate în urma ploilor torențiale care au căzut în noaptea de joi spre vineri în nord-estul Statelor Unite. De asemenea, circulația metroului și traficul pe aeroporturile locale au fost date peste cap din cauza vremii, potrivit agenției France Presse, citată de Agerpres.

De asemenea, guvernatoarea statului New York, Kathy Hochul, a decretat "stare de urgenţă" pentru New York, Long Island şi estul metropolei americane, precum şi în valea râului Hudson, din cauza "precipitaţiilor extreme pe care le observăm", a anunţat ea pe rețeaua X.

Șoferii au înaintat cu dificultate pe străzile inundate, iar în unele artere au fost complet blocate din cauza apei care ajungea până la geamurile autoturismelor, după cum relatează presa din Statele Unite.

Stații de metrou din New York, invadate de ape

Potrivit sursei citate, mai multe staţii din uriașa reţea de metrou a New York-ului au fost parţial inundate şi mai multe linii centrale au fost închise în Brooklyn.

"Evacuăm în continuare apa de pe şine care a fost adusă de inundaţiile produse în mai multe gări din Brooklyn şi Manhattan", a anunţat compania de metrou din New York, pe contul ei de pe reţeaua de socializare X.

De asemenea, aeroportul La Guardia a anunţat că toate căile de acces către terminalul A sunt "în prezent închise".

Alexandria Ocasio-Cortez, reprezentantă a Partidului Democrat în Congres, a anunţat într-un e-mail transmis angajaţilor ei că precipitaţii cuprinse între 50 şi 120 de litri pe metru pătrat au căzut în cartierele Manhattan, Queens şi Brooklyn. Mai mult, sunt așteptate alte ploi torențiale în aceleaşi zone.

Meteorologii americani susțin că intemperiile sunt cauzate de o zonă depresionară aflată de-a lungul regiunii Mid-Atlantic, care atrage aer umed de deasupra oceanului, "producând zone cu ploi puternice deasupra regiunilor din nordul şi estul ţării".

Aceste inundaţii sunt tratate cu mare seriozitate de autorităţile din New York, unde uraganul Ida a provocat în septembrie 2021 moartea a 13 persoane.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE