Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un nou atac armat în SUA: Patru oameni au fost împușcați mortal într-un spital din Tulsa, Oklahoma

Un bărbat înarmat cu o pușcă și un pistol a ucis miercuri patru persoane într-un spital din Tulsa, Oklahoma, înainte de a se împușca mortal, notează Reuters. Poliția a ajuns la spitalul St. Francis la trei minute după ce a primit un apel cu privire la împușcături, miercuri după-amiază.

Atacul apare la o săptămână după ce un tânăr de 18 ani a ucis 19 copii și doi profesori într-o școală din Texas. Motivele atacului din Tulsa rămân necunoscute.

"Avem alți câțiva răniți - mai puțin de 10", potrivit declarațiilor șefului poliției Tulsa, Richard Meulenberg, citat de CNN

Acesta a mai adăugat că persoanele rănite sunt în afara oricărui pericol și că anchetatorii încearcă să stabilească dacă acestea au fost rănite din cauza împușcăturilor sau din cauza haosului provocat de fuga de la locul faptei.

"Încă încercăm să ne dăm seama ce s-a întâmplat, deoarece oamenii s-au dispersat și au fost transportați foarte repede la acest spital, dar și la alte spitale", a mai spus oficialul.

Până în prezent au avut loc cel puțin 233 de atacuri armate în 2022, potrivit organizației Gun Violence Archive, incluzând ultimul atac din Tulsa, informează CNN.

Ziua de 1 iunie a fost a 152-a zi a anului. Acest lucru înseamnă că au avut loc mai multe atacuri în masă în 2022 decât zilele anului, mai arată aceeași sursă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE