Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pledoarie pro-arme la trei zile după masacrul din Texas: „Ceea ce îi oprește pe oamenii răi înarmați sunt oamenii buni înarmați”

La doar trei zile după masacrul dintr-o școală primară din Texas, senatorul republican Ted Cruz a apărat dreptul americanilor de a deține arme. La o reuniune a Asociației Deținătorilor de Arme, Cruz a susținut că schimbarea legii americane sau restricționarea accesului la arme de foc nu este soluția potrivită pentru a împiedica astfel de tragedii.

„Pentru milioane de americani, dreptul de a deține și de a purta arme nu este teoretic. Nu este abstract. Pentru o mamă singură dintr-un cartier periculos, este o chestiune de securitate de bază. Până la urmă, așa cum știm cu toții, ceea ce îi oprește pe oamenii răi înarmați sunt oamenii buni înarmați”, a spus Ted Cruz.

Declarația a fost făcută de senatorul republican Ted Cruz la reuniunea celor care susțin dreptul de a cumpăra și folosi arme de atac. Întâlnirea a avut loc la trei zile după ce 19 copii și doi adulți au fost uciși în Texas, de un tânăr de 18 ani. Acesta și-a cumpărat cele două arme de asalt chiar de ziua lui.

Membrii asociației au spus că vor reflecta asupra tragediei și se vor ruga pentru victime. Organizația s-a reunit după o lungă perioadă cu probleme juridice și financiare grave care au inclus un proces colectiv și o investigație pentru fraudă. Anchetele au fost făcute chiar de către procurorul general din New York.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE